'12 okt

26

10:18
33
A Fidesz elnöksége az MSZP-re szavazna a választáson

írta: Komjaga

Úgy tűnik, egész nehezen kiheverhető kapunyitási pánikot okozott a kiüresedett, megdermedt, mocsárszagú magyar politika résztvevőinek/elemzőinek/kedvelőinek az október 23-án meghirdetett Együtt 2014 mozgalom. A felindulás egyébként érthető, hiszen annak a veszélye is fennállhat, hogy a képzeletbeli lövészárkokban egymással szemben álló – egyébként a korrupcióban általában összefonódó – két tömb statikus világa helyett valami mozgás, dinamizmus tör be a rendszerbe.

Vélhetően ezt a veszélyt az érintettek komolyan is veszik. Máskülönben minimum az apokalipszisnek kéne kopogtatnia, hogy a „Fidesz elnökség egy tagja” kezdjen kampányolni a Népszabadságban az MSZP és Mesterházy Attila mellett. Pedig ezt is megértük. A lapban egy Fideszestől ugyanis a következőket olvashattuk (Figyelmeztetés: a következő sorok szánalmas és gyenge politikai manipulációs szándékot tartalmaznak, érzékenyeknél görcsöket, akár öklendezést is válthatnak ki, olvasásukat, csak megfelelően hűvös racionalitással ajánljuk):

 „Fideszes körökben az a vélemény alakult ki, nem biztos, hogy Mesterházy Attilával rosszabb eredményt érne el a baloldal, mint Bajnai Gordonnal, hiszen a fiatal pártelnök mögött nincs vitatott kormányzati teljesítmény vagy „kétes privatizációs ügyek”, azaz szerintük jóval kevésbé támadható, mint a Gyurcsány-kormány volt gazdasági minisztere.– Az MSZP ráadásul szervezett, most egyben van, erőt tud felmutatni. Ezzel szemben vajon milyen erőt képvisel a másik három civil egyesület? – vetette fel a Fidesz-elnökség egy tagja”-nol.hu.

Azért az valahol mosolyogtató, hogy a Népszabadságban ezek a Fideszes „kiszivárogtatások” mindig kellemes, kommentár nélküli környezetben jelennek meg. Mintha nem volna biztos, hogy a Fidesz legerősebb oldala a pártfegyelmen túl a kommunikáció. Ergo vezető kormánypárti politikus nem nyilatkozik a vezető ellenzéki lapnak, hacsak a megnyilatkozása nem része a kommunikációs tervnek.

Vajon melyik a valószínűbb?

A, Egy vezető Fideszes politikus felébred 24-én és egyszer csak megkedveli Mesterházy Attilát, mert „fiatal”, mert „hiteles”, sőt meglátja az MSZP-ben az „erőt”.

B, Elmondja ezt a szöveget a Népszabadság tudósítójának, hátha sikerül kiélezni a feszültséget az MSZP és az Együtt között. Hátha beveszik, hogy ők egyedül ütőképesebbek. Hátha egymásnak ugrik az ellenzék, mert akkor elbukik.

A szándék egyébként a Fidesz részéről érthető, az mondjuk, hogy a Népszabadság sokadszorra is miért segíti a Fidesz kommunikációját már kevésbé, de ez most nem is lényeges talán.

Ami fontos, hogy Juhász Péter, Kónya Péter és Bajnai Gordon megnyugodhat, sikerült koherensen megjeleníteni az elképzelésüket. Ezért tombol a Fideszes szerelem az MSZP felé (akik eddig szerencsére nem engedtek az illúziónak és az [origo.hu] híre szerint az együttműködésben érdekeltek).

Ezért bombázzák szkeptikusan a politikai elemzők első lépésben a választói ernyőszervezet létrejöttét. Ugyanis a Milla-Szolidaritás-Haza és Haladás elképzelése az eddigi hazai folyamatok ellentéte, maga a horror: civil kontroll alatt, több politikai erő közösen, egy befogadó politika mentén új politikai kultúrát akar kiépíteni.

23_milla.jpgMicsoda feltételek! Több párt és civilek? Nehezebb lesz a pénzeket kilopni a rendszerből, hiszen rengetegen lesznek benne. A kétpólusú politika esetében elég, ha megfelelő százalékot adunk az ellenoldalnak és már nincs is hír az ügyről. Itt meg, ha véletlenül ez a modell beüt, vagy aprópénzt lehet lopni, vagy az egészet szét kéne osztogatni, hogy kuss legyen. Botrány.

Befogadó politika, hogy életben maradhasson több párt is? Még a végén minőségi politikai programokat kell írni, mert nem lesz elég, hogy: „MI NEM VAGYUNK ŐK!”, „ŐK A ROSSZAK, MI A JÓK!”. A végén oda jutnánk, hogy le kéne írni például, mint a Haza és Haladás, hogy a szegénységben élők felzárkóztatását milyen modell szerint, milyen finanszírozásban, miből valósítanánk meg (egyébként ez egy nyilvános anyag és jó is a link itt). Vagy beszélni kéne a gazdasági elképzelésekről azon túl, hogy: „JÓL FOGSZ ÉLNI!”.

Még valami ilyesmit kéne kigondolni:

„Mit lehetne tenni azért, hogy a növekedés Magyarországon beinduljon? Megint csak az ortodoxiánál maradva: a munka, a tőke és a termelékenység fogja meghatározni azt, hogy Magyarországon lesz-e nagyobb növekedés … első és legfontosabb feladatunk a bizalom helyreállítása, legyen szó intézményekről, a jogbiztonságról makro- és mikroszinten, transzparenciáról, korrupciót és bürokráciát csökkentő lépésekről. … Ehhez pedig egyezség kell az IMF-fel, méghozzá azért, mert ez valódi nemzeti érdekünk. Tényleges nemzeti érdekünk, hogy a gazdaság stabil, kiszámítható és olcsón finanszírozható legyen. Azt is látni kell, hogy az IMF-megállapodás nem csodaszer. … Az IMF-megállapodás nem más, mint haladék ahhoz, hogy a kormány helyrehozhassa azt, amit elrontott. Ha azt kérdezik, hogy miért nincs IMF-megállapodás, akkor azt válaszolom: azért, mert az IMF és az Európai Bizottság arra szeretne pénzt adni Magyarországnak, hogy jelentős fordulatot hajtson végre a gazdaságban, a kormány pedig arra kéri a pénzt, hogy ne kelljen változtatni azon a gazdaságpolitikán, amin eddig haladt. Amíg ez a dolog nem változik, addig vélhetően nem is lesz IMF-egyezség. Olyan egyezséget kellene kötni minden erővel, kiváltképp a bankokkal, hogy Magyarországon újra legyen vállalati hitelezés. Hitel nélkül nincs gazdaság, ezt már Széchenyi István óta tudjuk.” – Bajnai a portfolio.hu konferenciáján.

Ugye mekkora botrány? Mennyivel hitelesebb a: „ROSSZABBUL/JOBBAN ÉLÜNK, MINT NÉGY ÉVE!”? Egyszerű, nem ilyen gazdasági humbuk.

Olvasgatva az elképzelés szakmai és egyéb kommentárjait az a kérdés fogalmazódik meg egyébként az emberben, hogy tényleg ennyire nem tud senki elvonatkoztatni itthon többé a vezér kultusztól, vagy mindenki megijedt a változástól és a legolcsóbb módon, izzadtságszagúan, Bajnai személyén keresztül próbálja a vállalkozást lejáratni?

Szerencsétlen Juhász, Kónya, Bajnai hiába hajtogatja, hogy ez egy normális vállalkozás, nem követik az Orbán-Gyurcsány hagyományt, nem nevezték ki Bajnait megváltónak, hanem három szervezet, három ember, közös akarat.

04_millamedia.jpgA Demokrácia és Dilemma Intézet már 23-a előtt temette az egészet, mert a Bajnai. Mert nincs pártja, mert báb lesz, vagy azért buknak, mert neki lesz pártja. A Népszabadságban Révész Sándor temette a vállalkozást, mert hogy eddig mindig csalódtunk, most is biztos fogunk, ezért kár is lelkesedni... A Vastagbőrön azért temették dettó az egészet, mert a Bajnai. Mert nem mondott le az őszödi beszéd, meg a lovasroham után. Az mondjuk itt valahogy kimaradt, hogy Bajnait akkor a kutya sem ismerte, gazdasági pozíciót töltött be nyomorult és ennyi. Mit változtatott volna, ha lemond? Szalagcím: „Lemondott a gazdasági szakember”, puff neki de más.

Filippov Gábor, a Magyar Progresszív Intézet elemzője szerint ez az összefogás csak marketing. Majd jön a saját párt, Bajnai hatalomra tör és már csak az a kérdés, hogy melyik párttól vesz el szavazókat:

„A szó kerülése inkább a pártokat többnyire az önző »pártoskodással«, korrupt hatalmi játszmákkal azonosító választóknak tett gesztusnak, illetve az összefogás széles társadalmi, »civil« alapjait sugalló marketingelemnek tűnik” – mondta lapunknak. el szavazatokat, és mennyit? Hatása a már most létező szavazótábor átrendezésében merül ki (ez elsősorban nyilván az MSZP, az LMP, illetve a DK kárára történhet, utóbbi kettőt akár létében is fenyegetve), vagy képes lesz-e új szavazókat megjeleníteni az ellenzéki oldalon?” – nol.hu

Szegény Gordon, hiába mondta:

„Változást akaró honfitársaim!

Magyarország újraegyesítéséhez elsőként a változást akarók egyesítésére van szükség. Ehhez pedig nem kell újabb, a többiekkel versengő párt.

Nem új pártot alapítunk tehát, hanem összefogást, ahová szövetségbe hívunk mindenkit, akikkel a céljaink összekötnek. Akikkel a korszakváltás elvében, erkölcsében, programjában közös nevezőre tudunk jutni.

Akikkel meg tudunk egyezni a jogállam, haza és haladás, szolidaritás és Európa dolgában.” - Bajnai Milla-beszéde.

Az elemző csak tudja: hazudik, mert Gordonnak hívják, és jön a führer no3.

Az a baj ezzel, hogy ez az elképzelés illogikus. Az egész ellenzékre szükség van, hogy leválthassuk a jelenlegi kormányt, mely kalandozásai során elpusztítja a jogállamot és tönkreteszi a gazdaságot.

Egy új párt csak kiélezné az ellentéteket az ellenzékben, felaprózná azt, ami a Fideszt segítené a hatalom megtartásában, mivel aki az új választási rendszerben kicsivel is győz, a mandátumoknál nagyot nyer.

 Ellenben az Együtt 2014 az újrakezdés lehetőségét kínálja a pártoknak. A Milla-Szolidaritás-Haza és Haladás vállal értük felelősséget. Vállalják, hogy őket számoltatják el, ha a szövetségbe olyanok kerülhetnek be és maradhatnak ott, akik egy építő munka ellenségei. Akik a korrupció/ hanyatlás zavarosában szeretnének tovább halászni. A pártok tiszta lapot kapnak, a civilek beleszólást, a tömeg pedig megtartja a kontroll szerepét.

Így maximum az következhet be, amit a 23-ai beszédben halottunk: lesz egy országunk ahonnét nem lesz okunk elmenekülni, se a gyerekeinknek. Kiszámítható, biztos, európai légkör és életszínvonal, közös munkára építve.

Olyan nagy baj volna ez?

Ha nem, akkor jobb, ha mindenkiben tudatosul: aki az ellenzéki összefogás ellen beszél, aki mindent elutasít, de alternatívákat nem keres, aki képtelen en bloc az összefogásra, az ezt utasítja el. Mellesleg pedig a Fidesz hatalmon maradását segíti. Mert a passzivitás és megosztottság az ő rendszerüknek kedvez. Most is és majd 2014-ben is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.28. 10:57:10

'12 október 26. 10:18' - gondolom akkor hoztad nyilvánosságra. Érdekes, hogy nem szóltak hozzá.
Messze a legjobb értékelés, azok között, amik a témában megjelent.
Én úgy láttam, hogy Bajnai beszédét követően aznap és másnap nem nagyon működött a fideszes "önkéntes" kommentre kiképzett különítménye. Talán akkor volt az eligazítás.
Ezt követően szinte uralják a pályát, gyaníthatóan egyedenként néhány új név felvételével, ámde változatlan létszámmal. A stílus és tartalom egységesnek mondható. Igaz, hogy némelyik olyan trágár, mintha a túlteljesítési láza meghaladná a 40 fokot. Ez utóbbiak, viszont kontraproduktívak. Kérdés az is, hogy Semjén és Navracsics személyiség (karakter) gyilkos tevékenységét beismerését követően kire lesz ez a hadjárat hatással, hiszen pont a Fidesz tette egyértelművé - ebben is - a központi irányítást.
További jó írásokat!

magyar ember teli szájjal 2012.10.28. 11:59:34

Nem tudom én ezt a nagy összefogósdit de ma épp Lendvai Ildikótól olvastam valamit amiben üdvözölte a Gordont. Akinek ez kívánatosnak tűnik attól csak azt kérdezném h honnan szerzi be az anyagot.

Baribál 2012.10.28. 12:14:29

@magyar ember teli szájjal: nem akarlak elkeseríteni, de a szocik ott lesznek végig az összefogás közelében. Egyrészt mert tudják, hogy még hosszú ideig nem állhatnak ki egyedül a nép elé. Másrész azért, mert működik bennük a szoci reflex: ha ott vagyunk, biztos kontrolálni is tudjuk.

Respect a postért! Jól látja az író a helyzetet. Kicsit forradalmi hangulatù az ìrás az én izlésemnek, de a nagy részével egyet értek.

magyar ember teli szájjal 2012.10.28. 12:17:41

@Baribál: Tudom hogy ott lesznek. Kilábalás, na az nem lesz.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.28. 12:29:39

@magyar ember teli szájjal:
Nem baj.
Nem kell kilábalni.
Úszni tudunk, és esély, hogy megússzuk.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.28. 13:00:09

Ez egy vihar egy lavór vízben.

sajtoskenyér 2012.10.28. 13:08:19

Nagy lesz itt a pofáraesés, ha Gordon bejelenti, hogy pártot alapít (mert egyik ellenzéki párt sem feküdt a "civil" összefogás alá).

uborkagyalu 2012.10.28. 13:09:37

Jó írás!

Persze, hogy támadják az ellenzéki összefogást, mert van benne fantázia. És tipikus, hogy amikor nincsenek észérvek, mert alapvetően egy jó ellenzéki összefogás rendszere van kialakulóban, akkor a személyeskedéshez nyúl a(z egyébként nagyrészt üres) kritika: Lúdmilla, Libajnai, drogos Juhász, satöbbi, muhaha, gratulálunk, annyira ötlettelen, hogy már az a vicces. Meg hogy a millások drogosok, libsik, komcsik. Gyenge! Ezt ma már csak azoknak lehet beadni, akik Fidesz-törzsszavazók. A bizonytalanok számára a szavazáskor erősebb lesz az Orbán előtti ellenérzés.

uborkagyalu 2012.10.28. 13:11:06

@uborkagyalu: vagyis az Orbán elleni (és nem előtti) ellenérzés lesz erősebb.

uborkagyalu 2012.10.28. 13:11:55

@uborkagyalu: vagyis inkább Orbánnal szembeni, úgy a leghelyesebb, na.
:)

drkovax 2012.10.28. 13:18:52

Azért pl. ezt a "C" verziót sem ártott volna górcső alá venni (meg esetleg még továbbiakat):
A cikket Mesterházy diktálta a szerzőnek, hogy ez a szöveg azt a képzetet keltse a baloldali szavazóban, miszerint az "ellenség" jobban fél M.A.-tól mint B.G.-től, tehát sokkal inkább M.A. lenne alkalmas az "összefogás" vezetésére ...

drkovax 2012.10.28. 13:20:58

@uborkagyalu: Freud bácsi tapsikolna a gyönyörtől ennek az elszólásnak a láttán: igen, az Orbán előtt _időszakkal szembeni_ ellenérzés ...

profilo 2012.10.28. 13:25:32

Valaki mondta,hogy az ember életének egytizedét emeletes marhaságok olvasásával tölti.
Szerintem ez a poszt volt nekem a mai adag ebből.

uborkagyalu 2012.10.28. 13:28:24

@drkovax: Annyiban tapsikolhatna csak az öreg, hogy azzal az időszakkal szemben is van ellenérzésem. De ezt a versenyt Orbán nyeri, ezért is korrigáltam.
A hozzászólásod amúgy szellemes volt, de csak annyi.

nu pagagyí 2012.10.28. 13:38:19

Nagyon nem értik Bajnaiék üzenetét (legalábbis úgy csinálnak). Nem arról van szó, hogy nyerni kell a következő választáson, erre talán az MSZP is képes lehet, bár kormányozni már nem tudna, hanem arról, hogy új centrumot kell kialakítani, amelyik hosszú távra meg tud egyezni fontos alapelvekben. Ez a centrum nem csak a bal, de jobboldal demokratikus részét is magában kell foglalnia. Az Orbán-rezsimet ugyanis el kell takarítani. Le kell cserélni az amúgy is jogilag érvénytelen alaptörvényt, szélnek kell ereszteni az alkotmányos posztokon ücsörgő pártkatonákat. A rezsim lebontása után indulhatna a politikai verseny a pártok között.

Húsleves 2012.10.28. 13:55:05

Némileg ellentmond a cikk "üzenetének", hogy a Bajnai seggébe bújás most pontosan a kétpártrendszer bebetonozását hivatott szolgálni. Hiába lesz utána az LMP "papíron" független, mert elveszti az önállóságát, az arculatát és a szavazóbázisát. Pontosan ugyanazt a mintát követi most a baloldal "összekovácsolása", mint ahogyan a FIDESZ tette korábban a jobboldallal. Aki nem olvad be, az kiszorul. Bajnai meg éppenhogy nem valami kívülálló, hanem része volt az elkúró kormánynak, ahogy több helyen is emlékeztettek, például az átlátszó.hu-n is.
atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/
"2007-ben Bajnai aztán különösebb skrupulus nélkül ment be miniszternek az őszödi beszéd után megrendült második Gyurcsány-kormányba, ahol előbb az önkormányzati és területfejlesztési, majd a gazdasági tárcát vezette, 2009-ben pedig emlékezetes módon még a kommunisták himnuszát, az Internacionálét is hajlandó volt elénekelni, hogy a szocialisták elfogadják miniszterelnöknek."
Nem tetszik a rendszer az SZDSZ-nek.

Húsleves 2012.10.28. 13:57:28

Amúgy nagyon hitelessé teszi az írást, hogy Bajnai saját szavaival "igazolja", hogy miért kell hinni neki.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.28. 14:01:55

@uborkagyalu: Igazából nincs benne fantázia, mert egyszerre akar ott mindenki a vályú elé kerülni, ezért egymást ölik. Alapvetően a dolog kétfelé osztható, akik már egyszer a vályú előtt voltak és akik miatt a vályútól elzavarta a nép őket, tehát benne van a zsákban, hogy kevés támogatással rendelkeznek és akik újak, ismeretlenek.

A gond az, hogy egymás nélkül viszont nem mennek semmire, ráadásul a jobbos médiának csak az újak múltját kell bemutatni, hiszen "máshonnan" azért ők is ismerős arcok.

873ujr3rk 2012.10.28. 14:04:49

"Az a baj ezzel, hogy ez az elképzelés illogikus. Az egész ellenzékre szükség van, hogy leválthassuk a jelenlegi kormányt, mely kalandozásai során elpusztítja a jogállamot és tönkreteszi a gazdaságot."

semmiképpen. az mszpre nincs szükség. a fideszre sincs. ha az mszp tagja lesz a következő kormánynak, akkor felesleges a váltás. pontosan ugyanaz a korrupt, sikkasztó tolvaj társaság kerül újra kormányra, mint a jelenlegi fidesz.

Andal 2012.10.28. 14:18:12

Ez egy nagyon szép és nagyon ostoba kortesbeszéd volt, remekül szórakoztam, köszönöm.

" Ellenben az Együtt 2014 az újrakezdés lehetőségét kínálja a pártoknak. A Milla-Szolidaritás-Haza és Haladás vállal értük felelősséget. Vállalják, hogy őket számoltatják el, ha a szövetségbe olyanok kerülhetnek be és maradhatnak ott, akik egy építő munka ellenségei. Akik a korrupció/ hanyatlás zavarosában szeretnének tovább halászni. A pártok tiszta lapot kapnak, a civilek beleszólást, a tömeg pedig megtartja a kontroll szerepét."
Szóval a régi, leharcolt pártok tiszta lapot kapnak, újrakezdhetnek, gyönyörű szép álom. A civilek, a tömeg meg majd kontrollál, csodálatos utópia.

"Egy új párt csak kiélezné az ellentéteket az ellenzékben, felaprózná azt,"
Egy új párt (Bajnai-féle) mérhető lenne mondjuk a közvélemény-kutatásokban, mekkora tagsággal, szavazói bázissal bír, képes-e országos szervezetet kiépíteni stb.. Ha ő lenne a(z egyik) legerősebb ellenzéki párt, akkor nagyon erős alkupozíciója lenne (ki hány képviselőt indít, ki lép vissza, ki hány képviselőhelyet, tárcát kap stb.)
Így viszont most még csak lebegni akar a magyar valóság és politika felett, a jobboldalról már ismerős panelekkel (polgári körök, egy a tábor egy a zászló, éljen a centrum stb.).
Remélem a következő fél évben azért tisztulni fog a kép, és vmi komoly szervezet is lesz ebből, mert eddig csak lózungok és álmodozások sora.

HomicideWatch (törölt) 2012.10.28. 14:50:31

@nu pagagyí:
Ezzel a rezsimbontással csak két gond van:

- Amíg többen szavaznak a fideszre, addig ez csak wishful thinkin'
- Köszönöm, nem rezsimváltást akarok újra. Nem szavazok sem a fideszre, sem bármilyen formációra amiben az szdsz-mszp arcait látom.

TetraB 2012.10.28. 17:07:24

nem kell félni, majd a láthatatlan szavazók, akik eddig szartak mindenféle tüntetésre meg beszédre, majd miután éhesen elvonszolják magukat az urnáig, majd szavaznak. ilyen réteg már verte meg Orbánt.
nekem szimpi a Bajnai, a program, amire időt és energiát szán, a többit meg leszarom.
még a nézésében is van emberi a többi politikus alien mellett.
majdnem elsírtam magam, amikor izgult a beszéde előtt.
értitek, egy politikus izgul, tán komolyan veszi, amit mondani akar?
mikor láttatok politikust utoljára izgulni? legfeljebb ha a mentelmi jogát vagy bizottságpénzét akarják elvenni.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.28. 17:33:17

@Dr. jenőke (jenőke): Köszi, egyébként a Fideszes komment kommandókon túl sok esetben az átlagemberi tájékozatlanság, vagy hülyeség is elég fárasztó hozzászólásokat tud generálni. Egyébként szerintem bármennyire is izzadnak a narancs központi hangjai az agenda setting sikerült az Együtt részéről. A Fönök és az alternatív május 1 háttérbe szorult, az emberek a valóságban Bajnairól beszéltek, az ellenzéki pártokban meg vélhetően tényleg gondolkoznak az összefogás mikéntjéről és ez a lényeg.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.28. 17:35:49

@TetraB: Egyébként dettó, kint a tüntetésen tényleg az egyik legszimpatikusabb pillanat volt amikor az ember látta a döbbenetet Bajnai arcán aztán azt, hogy mennyire végigizgulja, meg átéli amit mond. Az emberség hiánycikk a közéletben és jó néha újra látni.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.28. 17:39:01

@HomicideWatch: Ezzel a logikával egyébként az a baj, hogy ha nem szavazol senkire azzal igazából a Fideszre szavazol, mert ők majd megint busszal viszik a Békemenetet az urnáig. Azt pedig nem lehet vitatni, hogy az ország történetének egyik legkárosabb kormányzása zajlik jelenleg. Fékek és egyensúlyok rendszerének lebontása, elvándorlás, kilátástalanság, recesszió, hanyatlás, csak azért hogy a Közgép és a Főnök gyarapodjon. Az meg benne van a posztban, hogy innét kezdve az összefogásnak kell garantálnia a politikai minőséget.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.28. 17:43:00

@Húsleves: :D Örülök, hogy nem érted a lényeget. Azért idézem be a programjukat, mert van nekik olyan, szemben a Fityisszel aminek a választások előtti percekben sem lehetett tudni semmit az elképzeléseiről. Aztán kiderült, hogy azért, mert nincs semmi ilyesmijük. Egyébként a valóságban igen így szoktak politikusokat értékelni. Megnézik, hogy szakmai kérdésekben mit mondanak, nem csak vonulnak érte transzparensekkel, mert "Ő értünk, mi érte" :D

magyar ember teli szájjal 2012.10.28. 20:28:20

@Dr. jenőke (jenőke): Ezekben nincs EU szkepszis és ez egyértelmű érv mellettük.

Húsleves 2012.10.28. 22:13:08

Olvasd át még egyszer amit írtál, hátha kifelejtettél néhány D: betűt.
A valóságban nem így szoktak politikusokat értékelni. Az, hogy egy politikus mond néhány elcsépelt dolgot, nem jelenti azt, hogy van programja. Az, hogy egy politikus mond valamit, nem jelenti azt, hogy nem hazudik, még azt sem, hogy tud valamit. Úgy látszik a szüleid elfelejtettek felvilágosítani néhány dologról, amit 22 év tapasztalata alapján egyértelműen lehet állítani.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.29. 14:57:49

@Húsleves: Kedves Húsleves! bocs, hogy az utolsó kommented kimoderáltam, de a fröcsögésre nincs szükség, ahogy a Vincenten is mondogatni szokták: a lehetőség adott a szabad felszólalásra, de eltűrni a felesleges hülyeséget nincs miért. Szóval kár itt személyeskedni a szüleimmel, egy érvényes érvelésben ez nem segít (főleg, hogy nem szociopatának neveltek, hogy ne bízz senkiben!) :D Szóval visszakanyarodva a témához a Haza és Haladás esetében nem pusztán mondjuk Bajnai közszerepléseiből sejthető, hogy van programja, hanem mondjuk a blogon található számtalan akár a Tárkival közösen jegyzett tanulmányból hazaeshaladas.blog.hu/ Jó, tudom hosszú dokumentumok, meg sok idő elolvasni, de ha gondolod el lehet. Szóval ez van. A Fidesznek nincs programja és nem is volt, maximum annyi, hogy Lajosnak sok pénzt!, mossuk át magunkhoz az EU forrásokat!. Ellenben az LMP-nek, a Haza és Haladásnak, de uram bocsáss még a Jobbiknak is van programja, amit el is lehet olvasni. Amiről vélhetően a politikusai egy beszélgetés során általánosságban tudnak csak mesélni.

Húsleves 2012.10.30. 07:39:41

@Komjaga:
Persze hogy kimoderáltad, mert a kimoderált írásomat így nem láthatják, és így ráfoghatod hogy fröcsögés és személyeskedés volt benne, pedig csak olyan tények voltak benne, amit a hozzád hasonló szólásszabadságért küzdők nem tűrnek el.
Ha viszont moderálsz, akkor ne válaszolj, főleg ne nyilvánvaló személyeskedéssel és fröcsögéssel ("fröcsögésre nincs szükség,", "eltűrni a felesleges hülyeséget nincs miért"), mert a te válaszodat látják (bár nem sokan, mert ez már egy lefutott blog). Na további nemes küzdelmet a szólásszabadságért.
További jó moderálgatást.

Húsleves 2012.10.30. 07:43:29

@Komjaga:
Ja, és elnézést a szüleidtől, amiért így személyeskedtem (velük?): "elfelejtettek felvilágosítani néhány dologról".
Ezt viszont látom gondosan meghagytad, hogy tudj rá hivatkozni.

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása