'12 okt

31

05:30
1
A haza árulva jó

írta: Lutius Lemmingus

„A fenyegetéstől nem ijedünk meg. Alkuba nem bocsátkozunk. A haza nem eladó semmi pénzen!”

 /Dobó István - Gárdonyi Géza: Egri csillagok/

 „A magyar állampolgárság nem ajándék, hanem juss, jogos örökség, amelyért a jelenlévők és felmenőik a vérükkel és a munkájukkal szolgáltak meg"

 /Hende Csaba – fidesz.hu 2012.09.17./

 „Vége a külföldiek termőföldszerzésének és a zsebszerződéseknek”

 /Orbán Viktor – miniszterelnok.hu 2012.10.13./

 „A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény-vásárlás 5 éves futamidővel."

 /Babák Mihály – nol interjú 2012.10.29./

 Magyarországot, a magyarokat nem egyszer olyan előítéletek mentén skatulyázzák be, miszerint magába zárkózó, rasszista és idegengyűlölő népség. Ezen sztereotípiák államilag garantált, élő cáfolata nemrég parlamenti törvénymódosító javaslat formájában született meg. A kormánypárt részérő Babák Mihály, Kapus Krisztián és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető közösen jegyzik az Országgyűlésnek benyújtott javaslatot.

 A magyar egyenjogúság eme dekrétuma beemeli minden rassz, vallás, náció leányait és fiait a jogosan öröklött, felmenők vére által megszolgált jussba.

Főként, ha teszem azt pl. az a busman vagy navajo valójában kínai, és nem mellesleg ki tud csengetni durván kb. 70 millió forintnak megfelelő eurót. Mindez önmagáért beszél. Azonban két, messzebbre futó kiegészítést érdemes lehet tenni a modern, befogadó és érték alapú, 21. századi törvényjavaslattal kapcsolatban:

 1. Remélhetőleg a következő országgyűlési választásokon már minden igaz magyar állampolgár leadhatja levélben is választási regisztrációját és szavazatát nemcsak Shanghaiból és Pekingből, de mondjuk Yumai-ból, Lhasa-ból és Shaoshan-ból is. Egyedül a magyarországi lakhelyen élő sino-magyaroknak kellene némi kellemetlenséget vállalniuk, hiszen csakúgy, mint a bennszülött magyaroknak, ezentúl nekik sem elég a helyi kispostáig elballagniuk szavazati alapjoguk érvényesítéséért. Nekik is egyenesen a polgármesteri hivatalokba kell majd eldzsesszelniük, vagy a kormányablakokig elszörfölniük – akár 80 évesek, akár rokkantak, akár tárcsázzák a netet.

 500_euro_noten.jpg(UPDATE: ezentúl, meglehet, egyesületekre sem szavazhatnak. Sőt, elképzelhető, hogy utolsó pillanatokban beadott egyéni törvényjavaslatok és alkotmánymódosítások hatására a jövőben csak arra nem szavazhatnak, akire úgy tűnik, épp szavazni szeretnének, és az nem a Nemzeti Ügyek Kormánya, azaz a modern Hazafias Népfront.)

Ám ennyi kényelmetlenség egészen biztosan nem nagy ár azért, hogy ezentúl megszolgált jussként ők is a turulba születhetnek. Aminek alapja nem feltétlenül az kell legyen, hogy valaki magyar szeretne lenni, szereti Magyarországot, szereti, becsüli és tiszteli a magyar kultúrát, Magyarországon akar élni, halni, munkával boldogulni stb. Nem. Elfogadhatóbb az, amikor valaki kicsenget 70 misit azért, hogy akár bármiféle kulturális, szellemi, vagy erkölcsi teljesítmény és elköteleződés nélkül is megkaphassa a papírokat, melyeknek birtokában már nyugodtan és jogszerűen kikerülheti az otthoni állampárt és adóhatóság minden szekatúráját. Ez így csakis valamiféle gazdasági előny, annak is meglehetősen kétes.

 shutterstock_377700_corruption_300.jpgUgyanis vélhetően nem a püspökladányi vegyesboltos kis Pong fog durván 70 milliót kicsengetni a hőn áhított „befektetői letelepedésért”, aztán később gyorsítottan magyar (EU) állampolgárságért, hanem mondjuk az a Kínában élő oligarcha, aki hithű kommunista párttitkárként otthon nem lehet nyíltan hithű kapitalista, magyar EU állampolgárként viszont annál inkább lehet. Akinek nagyon is jó befektetés lehet az a 70 milka. Befektetnie sem kell a magyar gazdaságba (ellentétben sok más ország törvényeivel), elég, ha a kötvényért kicsengeti a 250.000 ojrót, valahogy (hm, mondjuk vesztegetéssel) igazolja, hogy büntetlen előéletű, aztán jó magyar állampolgárként virítja a lóvét itt öt évig, maximum a végén visszakapja a pénzét. Az esetleges, kamatokból származó különbözet alighanem nem nagy ár egy kis ötéves offshore-ozásért, adómachináért, megkenésért egy kissé szalonképtelen, ám mégis európai EU tagállamban. Később, ha úgy adódik, már magyar állampolgárként nyugodt szívvel vehet akár jó magyar földet is. EU állampolgárként nyugodtan szívhat kokót Amsterdamban.

 2. És végül ami a mai, forradalmaktól zúgó időkben talán a legfontosabb: ez a mindenkit befogadó, békés magyar nemzet sosem lesz a hanyatló IMF gyarmata! Inkább az egyre markánsabban előretörő Kínát választja gyarmatosítójául (pontosabban, vélhetően annak oligarcháit):

 „Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír vásárláshoz, mert ezzel is segíteni kívánja az állam finanszírozását. A letelepedés ezen formája iránt folyamodók más közvetlen befektetései pedig élénkítő hatást fejtenek ki a hazai ingatlanpiacra, kereskedelemre és befektetési piacokra.” - szintén parlament.hu

 Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Nem leszünk kurv@k!

 A haza nem eladó! (A magyar állampolgárság igen, értéke 250.000 euró. Öt éves futamidőre.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.31. 11:26:43

Lutius! Isten hozott a fedélzeten! Egyébként olvastad? Felfegyverzik a tűzoltókat: hvg.hu/itthon/20121030_Fegyveres_kikepzest_kapnak_a_tuzoltok

A Narancs szerint, hogy ha kell ki tudják lőni a zárat :D

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása