'12 nov

29

17:45
85
Plágiumgyanús Matolcsy György interjúja?

írta: Lutius Lemmingus

Furcsa szövegegyezések merültek fel Matolcsy György Heti Válasznak adott interjúja és egy 1979-es metafizikai előadás között.

Valószínűsíthetően a ténylegesen is komoly potenciállal rendelkező 3D nyomtatás és a biológiai-alapú számítógépek technikai fejlődésére, valamint ezen technológiák fejlődésének egyre jelentősebb gazdasági hatásaira utalt a Nemzetgazdasági Miniszter Úr legújabb, Heti Válasznak adott interjújában. A cikk nem kevés bizakodásra adhat okot, hiszen miniszterünk szükségesnek látja Magyarország modern technikai innovációkhoz való felzárkózását, csatlakozását.

 Ám a Szabotázs blog furcsa szövegegyezésekre lelt, melyek felvetik a szándékos, vagy véletlenül elkövetett - egyébként meglehetősen kifinomult technikájú - plágium gyanúját!

 (Az Egyesült Államok) “kifejlesztett egy technológiát, amely az élő szervezet működésén alapul és képes adatokból dolgokat és dolgokból adatokat előállítani. Már működnek a jövő kis gyárai az Egyesült Államok, Kenya, Afganisztán, Dél-Afrika, Norvégia és a Benelux-országok területén, ahol amerikai programokkal és alapanyagból készítenek gépeket, bútorokat, autókat, repülőket, hajókat, épületeket: bárhol, bármit, bármikor.” - Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter, 2012. november,  Index

 

“Aztán majd rebesgetik, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok.  És senki nem fogja tudni, hogy hová lettek azok a kis bigyók meg az a fura kis izé raffiakötő-állvány, amihez hozzá voltak erősítve, és akkor a barát elveszíti a barátja kalapácsát, és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... má’ azok a dolgok, amiket apáink birtokoltak, mert apáink csak előző este rakták oda este nyolc körül.” - Monty Python: Brian élete, 1979. 

 A citált részlet videón itt tekinthető meg:

 

Fontos megjegyezni, hogy az interjú nem tekinthető teljes terjedelmében plágiumnak, hiszen nemzetgazdasági miniszterünk kifejti, hogy a jelenlegi technikai feltételek mellett, mely termékek (pl. a magyar ízek, a magyar agysebészek) nem állíthatóak elő a 3D nyomtatásos technikával. Másrészt, mindemellett a Monty Python társulat által vélt ókori metafizikai problémára is kielégítő választ nyújt – a 21. századi ipari- és információtechnológiai eredményekre hivatkozva: az eltűnt dolgokból adatok lesznek, az adatokból pedig dolgok.

FONTOS megjegyzés!

Hírünket viccnek, ironikus figyelemfelkeltésnek szántuk (sajnos a valóságból építkezik persze), mellyel rá szeretnénk mutatni, hogy lassanként az ország élete is egy nagy viccé válik. Paradox módon ez nem vicces. Megjegyzésünket Novák Előd pirézekkel bemutatott mai performansza után találtuk fontosnak elhelyezni. 

gyuri_ujvilágrend.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.30. 15:05:08

Nézem, nézem ezt a videót és röhögök, látom magam előtt, hogy Gyuri ugyanazzal a köd tekintetével, mint a próféta ül és mondja. Aztán arra gondolok, hogy miatta (is) nyomorog egyre jobban mindenki ebben az országban, mert ő a gazdasági miniszter. Nem cirkuszi törpe, nem Gyuri a 345-ös ápolt. Ilyenkor mindíg visszatér belém a gondolat, mint a Ceterum censeo Carthaginem esse delendam: Kötelező és nyilvános elmeorvosi alkalmasságit, valamint a leletek nyilvánossá tételét a magyar képviselők esetében! Nem az ügynöklistákat, annak már mindegy. A kórlapokat, azokat...

Mr. Waszabi 2012.11.30. 20:05:40

Csak elképedve bámulom, hogy Matolcsy-Orbán-Lázár mi mindenhez nem értenek. Kezd kisebbségi komplexusom lenni, hogy egy szál akármilyen diplomával, nulla gyakorlattal ez a trió mi mindenben nem guru. Na, ha odaérnek, hogy szexuális tanácsokat is osztogatnak, akkor telik be a pohár, akkor tuti, hogy vetítenek. Sztem a a jövő héten meglesz.
Az ég nem baszott még ilyen lókötőket...de fog, az biztos. Ilyen szélhámosok szoktak akkorát zakózni, hogy csak na.

tikitaki 2012.11.30. 20:14:50

Komjaga, köszi:) A nap legjobb bejegyzése a tied. Hagyjuk az ügynökdossziékat! Elő a kórlapokkal!

nandras01 2012.11.30. 20:27:07

nagyon jó a poszt, telitalálat a felállított párhuzam.
gondolod, hogy matolcsy értené is, hogy mi benne a poén..?

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.11.30. 20:40:20

Veszélyes precedenst teremtene a beszámíthatósági vizsgálat

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.11.30. 20:46:04

Különben csak ti nem értitek, pedig Matolcsy olvas, értünk olvas és igenis minden szavát ÉRTI! Legyünk technológiai világelsők, hát mi rossz van ebben, ő ezt akarja! Még csettintett is és összeütötte háromszor a cipője sarkát.

Emitt egy cikk, tessék, már háziállatot is lehet 3D printelni (de mindenképpen olvassátok el a végéig:)
www.economist.com/node/21551450

Amidazophen 2012.11.30. 21:50:43

Ezek tényleg mindenhez értenek: a gombaszedéstől a kisállat tenyésztetésig. Bármit mondanak: az enyhe mosolytól a könnyfakasztó röhögésig minden előfordul az olvasó/hallgató közönségben. Ezeknek az embereknek semmiféle önkritikájuk nincs, de olyan fogok hiányzik belőlük ez, hogy az már kifejezetten intelligenciahiánynak minősithető.

Morcos Kartal (törölt) 2012.11.30. 21:58:53

Nekem Matolcsyról amúgy is mindig a Monty Python jut eszembe. Ahogy belenéz a kamerába, és minden igazmondását latba vetve azt mondja:

Engem az EU gyíkká változtatott...

Tudjuk Gyuri. És azt is, hogy nem múlt el. Neeem, nem a szemeden látszik. Az AGYADON!

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.30. 21:59:16

@tikitaki: Köszi :), bár ebben az esetben hát tényleg nem tudom, hogy ennek örülni kell-e :D @Quadrille Lobster: Miért lenne veszélyes precedens szerinted a beszámíthatósági vizsgálat? Egyébként ezek a világtechnológiai újítások tényleg maximum varázsszóra működhetének itthon, mert, hogy nem szénszünetre bezáró egyetemeken tenyésztették ki a technológiát az tuti :D

johevi 2012.11.30. 22:02:40

És mi mindent kaptunk a kormánytól? Új metrót. Megvédték a nyugdíjunk. Új szavazókörzeteket. Megvédtek az IMF-től. És ezen kívül?

Terelde 2012.11.30. 22:34:57

Hát gyerekek, ezen most visítva-vonyítva röhögtem! :-) Köszönöm!
5++++++

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.30. 23:30:25

Írjuk ezt a bankjegyekre: "A bankjegyhamisítás állami monopólium!" ;)

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 00:15:04

@Terelde: Hát igazán nincs mit, egészségedre! :) Már ezért megérte megírni. Mondjuk ezt az ökörség-cunamit amúgy sem lehet máshogy bírni.
@el_topo: hehe :D:D király ;)
@Komjaga: Hm. naja.
@Morcos Kartal: LOL!

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 00:19:43

@nandras01: kizárt. Sőt, ezek a fiúk értik a humort, csak nem szeretik, sosem felejtem el, amikor a Hírcsárda majdnem pórul járt, mert hogy nem írták ki, hogy "Hahó! Vicc!" :D

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 00:26:07

@tikitaki: Nekem a HVG-s megfogalmazás tetszett még nagyon: "nyomtatókkal nyomtatókat nyomtatunk magunknak"

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 00:36:48

@johevi: Békét! Harcot! Korlátlan választási szabadságot! Csodaszép festményeket! Eltakarítottak egy régi, repedt homlokzatú rossz házat az 5. kerületből! Sőt, az egyik juhásznak még a több tonnányi piszkos ganyét is elpucolták a földjéről ingyen!

lifelike 2012.12.01. 00:59:53

meddig megy még ez így? és büntetlenül?

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 01:09:14

@lifelike: S a mese végén a nép egyszerű gyermeke, Lifelike megkérdezte a Kormányt:
- Meddig megy még ez így? és büntetlenül?
S a jóságos Kormány válaszolt:
- Mi együtt élünk boldogságban, amíg meg nem haltok. :D

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.01. 08:13:56

@Mr. Waszabi: "Ilyen szélhámosok szoktak akkorát zakózni, hogy csak na."

Azért ne igyunk előre a medve bőrére. Valamelyik nap autóbuszon utazva szóba elegyedtem egy zenész nővel, kb. 45-50 éves lehetett. Elmondta, hogy nagyot csalódott, mert megtudta, hogy Gyurcsány és Bajnai amikor engedték a deviza hitelezést beindulni, akkor tudták mi lesz ennek a vége. Mondom neki, hogy 2004-2006-ban senki nem tudta előre, hogy gazdasági világválság lesz, arra senki nem számított, hogy a deviza árfolyamok ekkorát fognak változni. Ennek ellenére kötötte az ebet a karóhoz, vagyis nevezettek hibásak azért, mert ő nem tudja fizetni a duplára nőtt törlesztő részletét.
Egy másik alkalommal azt mondta egy idősebb férfi, hogy igaza volt a parlamentbe annak a jobbikos fickónak, aki az összeírást emlegette.

A demagógia nagyon nagy úr ( emlékezz csak Torgyánra, sokáig mennyi imádója volt ), aki jobban ki tudja ezt használni, az nagyot kaszálhat a 2014-es választáson.

polly graph 2012.12.01. 08:16:20

Szerintem Matolcsy is egy erősen kísérleti fázisban lévő genetikai kísérlet "gyümölcse", valahol Afganisztánban nyomtathatták egy használt WC-papíron található adathalmazból.

Nekeresd ödön 2012.12.01. 08:30:35

- Matolcsy Úr, hogyan fogja ez a jövőben Magyarországot szolgálni?
- Nyílvánvaló ugye azért messzeségből jött, hogy ki hogyan merre-meddig mivel, igaz, hogy tél van ,dehát mostmár reméljük elmúlik, és a tavasz azért a egymásnak az egytekervényekben felvilágosítás egy kicsit, hogy mit mivel lehet még, meg mit érdemes meg hogyan biztos hogy sok ilyenre fog sor kerülni.

videóitthavalakinemismerné: www.youtube.com/watch?v=6ha_wzwuKbs

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 08:48:15

Volt idő - véletlenül éppen I. Orbán Viktor regnálása idején - amikor még egy középcsinovnyik Grespik agybetegségének tünetcsoportja negatív szenzáció lehetett... boldog idők: mára az ilyesmi a kormány sajtótájékoztatójává nemesedett.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 08:50:41

@Amidazophen: Az volna az igazi, pártfüggetlen technológiai áttörés, ha Kovács Kálmán mutatná be animált gifekben ahogyan Matolcsy 3D-s disznót printel.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 08:52:42

@Morcos Kartal: "Engem az EU gyíkká változtatott...

Tudjuk Gyuri. És azt is, hogy nem múlt el. Neeem, nem a szemeden látszik."

Hiszen a kaméleon a gyíkok alrendjébe tartozik.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 08:54:54

@Komjaga: "hogy nem szénszünetre bezáró egyetemeken tenyésztették ki a technológiát az tuti :D "

Ellenkezőleg! A kényszer volt az emberiség történetében az egyik legnagyobb motiváló erő. Megtanulnak szenet printelni maguknak... vagy gázt, hogy alacsonyabb legyen a printer terhelése... a szervízköltségeket minimalizálandó.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 08:56:16

@johevi: "És mi mindent kaptunk a kormánytól?"

Azeri barátságot.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 09:01:12

@lifelike: "meddig megy még ez így? és büntetlenül? "

Hobo ezektől fogadott el Kossuth-díjat, és képes volt arra is, hogy az átvételkor ne idézze magát:

"Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége?!"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 09:14:40

Azt a hatalmass viccet! Azt a hatalmas mondanivalót! Ezt sikerült a zIndexnek kitenni a főoldalra ma. Megáll az ész!.:)

gy.k. röhellem Matolcsyt, de ez a bejegyzés böszmeség, és se értelme, se mondandója, és nem is vicces. Most egy Monty Python részlet bedobásával megpróbálni viccesnek lenni, az elég nagy szánalom.

Ebben az országban Matolcsyn kívül az a vicc, hogy a zIndex ezt rakta ki főoldalra. A kormányban és a zIndexben is hasonló észkombájnok ülnek. Egykutya.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 09:18:03

Azt se fogom fel, hogy Novák Előd performancának mi köze Matolcsyhoz. Azt őgy odabaszta a cikkíró pluszban, hadd szóljon. Hülye olvasó és indexes tartalom-manager bekajálja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 09:19:01

Azt se értem, hogy Novák Előd performanca hogy jön idde. Árukapcsolás?! Odabasztátok, oszt hülye olvasó és indexes "tartalom-manager" bekajálja.

Vombatus Ursinus 2012.12.01. 09:51:44

@Brendel Mátyás: Mi a baj Matyi? Már megint nem vagy a címlapon?

Sztrapacska 2012.12.01. 09:54:36

Azért ezzel is mutat némi hasonlóságot:
www.youtube.com/watch?v=6ha_wzwuKbs

:-D

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 10:11:50

@Brendel Mátyás: Hát ha nem tetszik, ez van, más meg jót röhögött rajta. :D

Tudod, azért lett ilyen hangvételű, mert:
- a gazdasági növekedés mínusz
- az EU támogatásoknak és IMF hitelnek úgy néz ki, coki
- cserébe a keleti szél eddig szopóroller, hiába adtuk ki a baltást, ígértünk a kínai oligarcháknak pinkapénzért kvázi állampolgárságot
- a regisztráció korlátozza a választási jogunkat
- az oktatás is szopórollerre került kőkeményen
- a miniszteri magyar ízek emlegetése közben becsődölt a gyulai kolbászüzem

Ennek ellenére nézzük meg, a kormány és az ellenzék szerint mik a legsürgetőbb feladataink:
- a Nagyvezír a rádióba elmondja, hogy minden fasza, győztünk, Albániával bevesszük a világot nemsoká, csak készüljünk fel, mert a forinttal nagyon nagy para lesz
- a nemzetgazdasági miniszter (!!!) a szétcseszett köz- és felsőoktatás romjain ülve azon brainstormingol egy interjúban, hogy a 21. századi ipari és számítástechnikai fejlődés gazdasági eredményeit hogyan s miként fölözzük le?
- a dzsóbbik szerint a gazdasági, szociális és demokratikus bajaink orvossága, hogy "gyorsan írjuk össze a zsidókat, mert beparáztunk, hogy a csanád is közénk furakodott már" (s ha precedens lesz, és szopnak a külhoni magyarok, uggyan..), esetleg kilóra megvettek minket és dobtunk egy giga gumicsontot"
- lömöpö bezárkózik az elefántcsont tornyába, hogy kitalálja, ki is ő valójában, mert mégse az, aki eddig, de meg mégis, csak a régi arcok biztosan nem, holott van az is
- az e14 meg megalakul, meg nem is, vállalhatatlan arcokkal gazsulál, meg nem is, együttműködik meg nem is
- a maszop pedig feltalálja a kossuth címer lenyúlását a fityisz után, feltalálja az összefogást az e14 után, és most nagyon büszke magára, főleg mert népszerűek lettek - na nem a munkájuknak köszönhetően, hanem mert az ellenség náluk is gázabb lett közben
- a DK fletóval meg mindig is tragikomédia volt, no comment.

Szerintünk amit a politikai, kulturális és gazdasági elitünk művel, az egy rossz álom, egy vicc, már ép ésszel nehezen felfogható, csak valami Monty Pythoni-i, vagy Milos Forman- i logika szerint értelmezhető. Sőt, úgy legalább szórakoztató: "Nézd legott komédiának s múlattatni fog." (Madách)

De mindez benne van a posztban a sorok között. :D

nál 2012.12.01. 10:17:29

@Brendel Mátyás:
Tudod, hogy például mi nem vicces még? Az Indexet úgy írni, hogy a zIndex.
Többek között.

Nekeresd ödön 2012.12.01. 10:39:50

@Lutius Lemmingus :
nekem tetszett a poszt, gratula. Sőt engem is elgondolkoztatott egy hasonló plágium gyanús dologgal, engedelmeddel az ötletet én is továbbvittem (forrásmegjelöléssel). Nálam viszont Douglas Adamas munkájából származó gondolatok azok, melyek szerintem bele lettek emelve az interjúba. Itt nem fárasztanék vele senkit a hossza miatt, de itt olvasható:
ezavelemenyen.blogspot.hu/2012/12/matolcsy-heti-valaszban-nemzetgazdasagi.html

Nekeresd ödön 2012.12.01. 10:42:38

@Sztrapacska: nekem is ez ugrott be elsőre, lásd fenti posztomat (kettővel fentebbit..):)

DARTH HAJDU 2012.12.01. 10:44:38

Tündérmeseország, ahol eltűnnek a Dolgok.

Köszönjük, fideszesek.

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 10:55:36

@Nekeresd ödön: Hehe :D

"a tárgy Másvalaki Problémája (MVP), akkor egész egyszerűen nem vesz tudomást a létezéséről. A szeme látja, de az agya nem hajlandó felfogni. Így például a nemzetgazdasági hiányt, az inflációt, korrupciót, vagy bérkompenzáció elmaradását remekül lehetne kezelni, és az IMF és az egész EU szemében is végre bebizonyíthatnánk, hogy Magyarország nem enged, hanem kér, és jár neki. "

Orwell, duplagondol. Hiába jelöltél forrást, mégis smitteltél. XD

Fasza lett tényleg. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 10:56:21

@Lutius Lemmingus:

"Tudod, azért lett ilyen hangvételű, mert:
- a gazdasági növekedés mínusz
- az EU támogatásoknak és IMF hitelnek úgy néz ki, coki
- cserébe a keleti szél eddig szopóroller, hiába adtuk ki a baltást, ígértünk a kínai oligarcháknak pinkapénzért kvázi állampolgárságot
- a regisztráció korlátozza a választási jogunkat
- az oktatás is szopórollerre került kőkeményen
- a miniszteri magyar ízek emlegetése közben becsődölt a gyulai kolbászüzem"

ez mind frankó lett volna, ha sikerül jól kifiguráznod. nem sikerült.

"De mindez benne van a posztban a sorok között. "

ez mind annyira van benne a postban a sorok között, mint ahogy a Fidesz választási programjában volt benne a nyugdíjeinstand.

sehogy.

de azért te is megmagyarázod, mint Szijjártó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 10:58:57

@Lutius Lemmingus: a DK, az E14 és az MSZP annyira nincs benne a postban, hogy nem is szerepel a nevük. előtted még hozzászólásokban sem szerepelt, szóval mások se látták bele.

ezek annyira vannak benne a postban, mint Győzike a Shakespeare összesben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:00:12

@nál: mentségem, hogy nem is szántam viccesnek. 90 alatti IQ-sok kedvéért leírom világosan: az a post NEM humoros.

még valami, hülyegyerek?!

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.12.01. 11:05:27

Nekem van még pár ötletem, amivel nagyhatalom lehetnénk.

- Találjuk fel a rákgyógyszert!
- Mi több, a Kormány találja fel, mert a Kormány MINDENT el tud intézni!
- Küldjünk embert a holdra, hogy bányásszon nekünk gázt!
- Szüntessük meg az energiafüggőségünket kvantumtechnológiával!
- Építsünk egy nagy hadronütköztetőt (a Kormány, természetesen) és fejtsük meg az univerzum titkát. (Pár sámán megoldja)
- Ja, mindenhová emeljünk Makovecz-imaházat a turulhoz, hogy spirituális felsőbbségünket is exportálhassuk!
- A külker mérleg javításához exportáljunk földgázt, amit 3D nyomtattunk!
- Génmódosítással szüntessük be az emberi hülyeséget Magyarországon!

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 11:05:48

@Brendel Mátyás: Akinek szeme van a látásra...

Tudod (?) a szatírának az az alapja, hogy az olvasója olvasás közben hozzáadja a keletkezés helyét és idejét - anélkül a legjobb szatíra is ócska sületlenség.
Nem vagy partner, zakson.

szita szita péntek 2012.12.01. 11:06:48

@Komjaga: " Kötelező és nyilvános elmeorvosi alkalmasságit, valamint a leletek nyilvánossá tételét a magyar képviselők esetében! " - Ne akard ezt, mert szükségképpen elborzasztó eredményt kapnál.

Miért mondom ezt? A politikusi pálya gennyes egy meló. Értelmes ember nagyon nehezen veszi magára azokat a kötöttségeket és veszélyeket amiket magában foglal. Nem mehetsz úgy és oda, ahova akarsz, egy kis botlásod az egzisztenciád végét jelentheti, mindenki ismerni fog, sokan utálni fognak, állandó ellenséges környezetben kell élned, konspirálnod kell, kihasználni másokat és könyörtelen akarnokként érhetsz el eredményt stb. Macerás na. Komolyan hiszek abban, hogy aki ezt az utat választja az nagy eséllyel nagyon komoly devianciákkal terhelt.
hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.12.01. 11:07:35

@Brendel Mátyás:

Már megint mindenkinél okosabb vagy?
Még humorügyileg is?
Szar lehet ennyire egyedül lenni az igazaddal :) Egy életen át

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 11:07:42

@Lutius Lemmingus: "Szerintünk amit a politikai, kulturális és gazdasági elitünk művel, az egy rossz álom, egy vicc, már ép ésszel nehezen felfogható,"

Megélni elég szar, de képzeld el, milyen volna ez festményben! Dali ahhoz képest egy kockafejű szocreál.

Nekeresd ödön 2012.12.01. 11:10:18

@Lutius Lemmingus: Kösz, de nem smitteltem, hanem semlyéneztem, a forrás megjelölve. :) Amúgy én jót röhögtem a Monthy Pythonoson mint 79-es "metafizikai előadás". :)

Ige kábé, ennyi az értelme a sok okos nyilatkozatnak, novákelődözésnek (aról is van egy poszt, ha érdekel), akkora terelés megy itt, hogy nehogy már lássuk a fától az erdőt. MVP kellene a kormánynak, vagyis az a baj, azthiszi van neki.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 11:10:21

@Quadrille Lobster:

"- Találjuk fel a rákgyógyszert!"

Ez is plágiumközeli! Karinthy már írt a rákról, amely jól megszítta, mert a kormány csatlakozott a Rákellenes Ligához.

"- Génmódosítással szüntessük be az emberi hülyeséget Magyarországon! "

Na majd pont azért gründolnak maguknak választási törvényt, hogy a hülyeség kiiktatásával tönkretegyék...

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 11:12:54

@Nekeresd ödön: "MVP kellene a kormánynak, vagyis az a baj, azthiszi van neki. "

Annyi van neki, hogy - lám, a Matolcsy-féle innováció működik - annak tükrökkel kiegészített változatát a zembereknek is osztogatja.

Lencsés István 2012.12.01. 11:17:33

Név nélkül hazudtok . Ennyire unatkoztok ? Miért nem dolgoztok ? Ma munkanap van .

Nekeresd ödön 2012.12.01. 11:21:08

@Lencsés István: Szabadszágon vagyok, kiírtam. Vagyis kötelezően kiíratták. Te dolgozol? Akkor további jó munkát. Írj egy ímélt névvel, megírom a nevem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:32:49

@dr. mesterseges szinezek: " a szatírának az az alapja, hogy az olvasója olvasás közben hozzáadja a keletkezés helyét és idejét"

mondasz itt hülyeségeket. nézzük a mai híreket. megpornósították a szürke ötven árnyalatát, akkor ezt is hozzá kell adni, ugye? ez a szatíra a pornóról is szól, csak nem tudunk róla. meg David Lynchról is. meg a Delacroix festményről.

ugye?!

hülye-e vagy, bazdmeg?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:42:01

@dr. mesterseges szinezek:

"szatírának az az alapja, hogy az olvasója olvasás közben hozzáadja a keletkezés helyét és idejét"

ugye te voltál az a hülye, aki úgy akart átmenni a matekvizsgán, hogy a pontszámok hozzá akarta adnia dátumot is?!

baromarcú

Nekeresd ödön 2012.12.01. 11:43:38

Le lehet már tölteni? (Nem David Lynchet, az megvan eredetiben, nem a Delacroix-át, az albumban, hanem a szürke 50 árnyalatát).
Csak mert az is érdekelne.

EGYIKRESEM 2012.12.01. 11:44:03

@Brendel Mátyás:
Mivan, te nyomorék? Nem jutottál faszhoz/pinához tegnap?

Menjél verd ki, attól lenyugszol...

Macropus Rufus 2012.12.01. 11:46:33

@Brendel Mátyás: Továbbá: a barátom kisfia fogalmaz így, ez nem megengedhető egy minisztertől. Így egy gyerek v. egy szellemi retartdált foglamaz és nem egy diplomás ember. A Brian élete meg pont idevágó. Amennyiben nem érted úgy a hiba az ön gépezetében található.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:49:27

@dr. mesterseges szinezek: érdemben válaszolva.

ja, persze, a szatírát az adott kontextusban kell értelmezni. de az író munáját ettől még nem kéne kispórolni belőle.

az nem szatíra, hogy idebasznak egy monty python részletet, és a monty pythont sokan szeretik, tehát akkor ez egy jó szatíra. faszt. ha valai csak a monty pythont tudja idebaszni, akkor az szar. a monty python meg ettől még jó marad. ez akkor csak egy monty python reklám, nem szatíra.

jó szatíra akkor lesz, ha oda is köti Matolcsyhoz. a két részlet lényege meg az, hogy alig van valami köze egymáshoz. az nem szatíra, hogy rékeresünk a "dolgok" szóra, és ha valami ismert, vicces dolgot találunk, akkor idebasszuk, ez olcsó, nem szatíra.

a DK, LMP, MSZP meg mint mondod, sehol nem szerepelt a postban, az írója utólag mégis bele akarta magyarázni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:50:01

@EGYIKRESEM:

Mivan, te nyomorék? Nem jutottál faszhoz/pinához tegnap?

Menjél verd ki, attól lenyugszol...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:55:04

@Macropus Rufus:

"a barátom kisfia fogalmaz így, ez nem megengedhető egy minisztertől. Így egy gyerek v. egy szellemi retartdált foglamaz és nem egy diplomás ember."

ez mind igaz. csak ez mind nincs a postban.

"A Brian élete meg pont idevágó. "

nagyon erőltetett.

"Amennyiben nem érted úgy a hiba az ön gépezetében található."

az én gépezetemnek ennél messze magasabb szintű forgalmi vizsgái vannak, szóval ez a hipotézis nem plauzibilis.

ez kb olyan, mintha Matolcsy azzal jönne, hogy amit mondott, az nagyon is értelmes, csak te hülye vagy, hogy felfogd. ha nem fogod fel, akkor azt gondolod, hogy nem értelmes, mert nem vagy hülye.

na én ezerszer több alappal tudhatom, hogy nem vagyok hülye, mint te.

dr. mesterséges színezék 2012.12.01. 11:56:01

@Brendel Mátyás: "érdemben válaszolva."

Felesleges, az előbbi bőven elég, ne erőltesd!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 11:59:39

@Macropus Rufus:

"Továbbá: a barátom kisfia fogalmaz így, ez nem megengedhető egy minisztertől."

továbbá a post is hasonló színvonalú, ez nem engedhető meg egy főoldalon lévő blogtól. a Novák Elődös rész kifejezetten nyegle, hogy jön ide? A Matolcsys rész meg el van baszva.

például a HVG plágiumvádjainak kifigurázásaként sokkal kézenfekvőbb értelmezni, mint bármi másként

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 12:00:34

@dr. mesterseges szinezek: OK, nem tudod érdemben felfogni, mert nem is akarod. sajnállak.

Macropus Rufus 2012.12.01. 12:04:03

@Brendel Mátyás:
így nem fogalmaz egy vezető:
"élő szervezet működésén alapul és képes adatokból dolgokat és dolgokból adatokat előállítani. "

ez egy közönséges 3D nyomtató. Ami a kapot információból valós 3D testeket képes meglakotni, amit aztán egy 3D scannerrel beolvasa ismét adatokkál lehet alakítani. Ennyit mondott el, de olyan fogalmazásban ami egy 5 évestől elfogadható, egy minisztertől pedig nem.
Pont ez a lényege a Brian idézetnek: foggalma sincs, hogy miről beszél, de mondani akar valami baromi okosat.

szita szita péntek 2012.12.01. 12:09:55

@Macropus Rufus: Nem értek egyet. A politikusnak úgy kell fogalmaznia, hogy azt a választók minél szélesebb rétege megértse. Lehet szubkultúrában élsz, de hidd el: sokan nem tudják mi az a 3d nyomtató. Sőt, azt sem, hogy mi az a 3d, vagy éppen mit jelent a digitális.

Szerintem nem ezzel van a baj, sokkal inkább azzal, hogy erről nem neki kéne beszélnie - mer' nem az ő asztala. Ebben a kérdéskörben egyszerűen nem hiteles. (Mondjuk más kérdés, hogy miben az?) A gazdaságpolitikába kever olyan elemeket, amelyek nem tartoznak oda (ráadásul amelyekben nincs is igazán otthon).

Lencsés István 2012.12.01. 12:18:12

@Nekeresd ödön: " Szabadszág .... " nincs , tanulj meg írni , mert nem lesz miről kommunikálnunk . Igen dolgozom , köszönöm . " .... ímél .... " nincs . Itt miért nem vállalod fosós ?

wowerman 2012.12.01. 12:35:51

Látom ez Hírcsárda utánzat akar lenni.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.12.01. 12:56:07

@dr. mesterseges szinezek: Ez aranyos, de van egy érzésem, hogy az MIT esetében mondjuk a számolatlan mennyiségű pénz, amit az egyetembe nyomnak egy fokkal motiválóbb, mint a szénszünet :D

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.12.01. 12:56:48

@wowerman: Nem sajnos az ország vált Hírcsárda utánzattá :D

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.12.01. 12:58:52

@Brendel Mátyás: Olvasd el az idézett részleteket, nézd meg Matolcsy arcát és megtalálod a kapcsolatot :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 13:35:29

@dr. mesterseges szinezek:

"a szatírának az az alapja"

a szatíra alapja, hogy ha az író valamit felvet, és általában nem gondolja komolyan, akkor kifigurázza.

ez a szatíra azzal kezdődik, hogy az író felvet egy plágiumgyanút

1) nyilván nem gondolja komolyan. ha komolyan gondolná, akkor nem lehetne szatíra, akkor ott baszta volna el

2) ha nem gondolja komolyan a plágiumvádat, akkor viszont nyilván kifigurázza.

különösen ha belehelyezzük a postot a hét történéseibe, akkor nagyjából a HVG cikkeit, Semjén plágiumgyanúját utánozza, ha tehát nem gondolja komolyan, akkor csakis az lehet, hogy kifigurázza. hiszen ez a szatíra.

de a plágiumgyanút akarta kifigurázni az író? a HVG-t akarja-e kifigurázni?!

nyilván nem.

azaz nagyon elbaszta.

a plágiumgyanús rész az ennek a postnak az olvasócsalogató, de műfajilag elbaszott része. ha azt mondod, hogy az író Matolcsy idiotizmusát akarta kifigurázni, akkor a plágiumvádas felvezetés totál elqrás. a szatíra műfaj szabályai szerint.

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.01. 13:39:27

@Brendel Mátyás: Easy öreg! :)
Figyi, nem értem, hogy ha nem tetszik, miért vitatkozol, kommentelsz. Azt megértettem, hogy nem tetszik, szíved joga. De humorban (kedvedért: akár béna favicc antihumorban), esztétikában, etikában, vallásban kár vitatkozni, igazságot tenni, mert nem lehet, nincs igazságértéke ezeknek. Ám legyen, véleménye mindenkinek lehet. Én is megnézek egy csomó mindent, aztán ha nem tetszik, kiikszelem oszt jónapot.
De most szólok, ha tovább folytatot ezt a mocskos, trágár, alpári stílust, vagy direkt trollkodod szét a topikot, offollak.

DARTH HAJDU 2012.12.01. 14:01:11

@Brendel Mátyás: Úristen mekkora ostoba gyökér vagy. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 14:06:42

@Lutius Lemmingus:

"nem értem, hogy ha nem tetszik, miért vitatkozol, kommentelsz."

azt bizonyára érted, hogy ha neked nem tetszik Matolcsy tevékenysége, akkor miért vitatkozol vele, miért kommenteled a blogoddal. na most cseréld le a Matolcsyt szerény személyedre, szerény személyedet meg rám, és máris megérted. ráadásul ennek több értelme van, mert Matolcsy nem olvassa a blogodat.:)

" Azt megértettem, hogy nem tetszik, szíved joga. De humorban (kedvedért: akár béna favicc antihumorban), esztétikában, etikában, vallásban kár vitatkozni, igazságot tenni, mert nem lehet, nincs igazságértéke ezeknek."

1) vallásban lehet
2) a többinél nincs igazságértéke a dolgoknak, de elbaszott attól még lehet valami, és rá is lehet mutatni. nem arról van szó a postoddal kapcsolatban, hogy nem értek egyet vele, nem arról, hogy utálom a Monty Pythont. tehát nem az ízlésem miatt nem jó szerintem a postod. ízlésemnek a stílus megfelelne. de el van baszva.

"De most szólok, ha tovább folytatot ezt a mocskos, trágár, alpári stílust, vagy d
irekt trollkodod szét a topikot, offollak."

bocs, nem tudtam, hogy a cikk kritikája már tilos.:) látom, te meg Szalai Annamáriáról "plagizálsz".:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 14:09:46

@Lutius Lemmingus: "ha tovább folytatot ezt a mocskos, trágár, alpári stílust,"

Darth Hajdut láthatóan nem offolod ezért, hanem egy kritikának álcázott baráti vállon veregetésben részesíted.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 14:56:25

@Lutius Lemmingus:

"ha tovább folytatot ezt a mocskos, trágár, alpári stílust,"

láthatóan a barátaid alpári stílusa nem zavar.

ld. nál 2012.12.01. 14:25:24

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 15:00:30

@nál: ez a comblefolyós dolog elég uncsi már. mindegyik 90 alatti IQ-s hülyegyerek ezt szokta bedobni, mert több kreativitása nincs. egymástól plagizáltok.

nál 2012.12.01. 16:21:04

@Brendel Mátyás:
Ez az egyszerû, közérthetô szófordulat éppen megfelel a te primitív elmédnek. Hogy ez plagizálás? Végre tanultál egy új szót, és most mindenáron használni akarod?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 16:29:49

@nál: persze, eddig még nem használtam ezerszer a "plágium" szót, á nem:

piroslapok.blog.hu/tags/pl%C3%A1gium

faszkalap

nál 2012.12.01. 17:24:29

@Brendel Mátyás:
Ha több, mint ezerszer használtad, akkor inkább valami monomániát sejtek emögött.
Mellesleg a faszkalap szó használata annyira uncsi már, hol marad az annyira hiányolt kreativitás?

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása