'12 nov

28

18:27
15
Magyarország áttér az időalapú gazdaságra

írta: Komjaga

„Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon” – mondta szerdai, albániai látogatásán a magyar miniszterelnök. Ezek szerint, a Nemzeti Közigazgatási Egyetemen tartott, egy nappal korábbi előadásában Matolcsyt idéző magasságokba emelkedő Varga Mihály nem viccelt, jöhet unortodoxia eddig titkolt fegyvere: a történelmi garanciájú finanszírozási rendszer.

A közgazdaság megújítása, mely a történelemkönyvek erejével vonz be tőkét az országba.

Legalábbis, ha igaz, amit az EU/IMF tárgyalások vezetője kedden mondott, miszerint számunkra „Lehet, hogy az az eredmény, ha nincs megállapodás”, illetve az OECD-nek is igaza van jelentésében, miszerint megállapodás nélkül a költségvetési folyamatok fenntarthatatlanok lesznek a befektetői bizalom megcsappanása miatt, akkor igazából más nem maradt csak a csodafegyver.

Melynek központi magja így hangzik:

"A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik" – Varga Mihály előadásából, vg.hu

Ugye?

Egy újabb magyar találmány, mely megváltoztathatja, ha nem is a világot, de legalább is az eurozónát.

Gondoljunk csak bele, hogy a vargai időbankó gazdasági logikájával milyen játszi könnyedséggel oldható meg például a görög gazdaság válsága.

A magyar állam több mint ezer éve működik = dőlni fog a lóvé, nyertesek leszünk, mint Albánia.

A görögök meg már az időszámításunk előtti 8. századtól kezdve városállamokban éltek! Ezt bejelentik és lekörözhetik a németeket!

Már csak szólni kéne az eurozóna pénzügyminisztereiből álló Eurogroupnak, hogy nem kell tovább agyalni a görög államadósság átütemezésén. Engedjék oda Vargát az időbankóval és dőlhet a pénz.

Vagy, ha jobban tetszik, szólhat valaki a nővérkének is. 

vargaajovobe.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HiRoKin 2012.11.29. 05:12:49

Az első mondat olvastán azt hittem a Hírcsárdán vagyok.

wagnerg 2012.11.29. 07:00:07

@HiRoKin: Jól hitted, üdvözöllek az országban, ahol a hírcsárda valósággá válik.

74. Vladys 2012.11.29. 07:11:29

Akkor deviza mellett most már időben is el fogunk adósodni.
Nagyszerű.

vornia 2012.11.29. 08:11:28

Ajjajj

Lopott idő c. film?

SemBoga 2012.11.29. 08:20:06

"Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik"

milyen garancia a magyar állam, aminek az elmúlt 100 évében eddig kétszer volt hiperinflációs elértéktelenedés? még a valutánkat is le kellett cserélni és nulláról újrakezdeni az egészet, kvázi államcsőd - most tényleg ezt nevezi egy közgazdász garanciának? tényleg a 20-as éveket akarja a kormány minden elemével együtt visszahozni? meg a 40es évek végét?

74. Vladys 2012.11.29. 08:31:23

@SemBoga: Ha privatizálják a pénzverdét, akkor egy nyomda cég számára vonzó lehet. :)

I_Isti 2012.11.29. 09:08:45

"A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik".
Csak egy szó maradt ki a végéről, egyébként 100%-ig értek egyet Varga Mihály úrral. Helyesen így szólna az idézet: "A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik rosszul."

Brix 2012.11.29. 09:15:37

Addig szájalnak amíg meg nem fordul a nemzetközi hangula,t és újra pénzszűke nem lesz. Akkor majd jól odaverik őket és lehet szaladni az IMF
-hez könyörögni pénzért. Már a kamatokat is boldogan vagdossák lefelé, annyira optimisták. Jövőre elvileg hozzáférnek az MNB deviza tartalékához, csak az tartalék ahogy a nevében is benne van ,és nem fordítható folyó kiadásokra, vagy ha igen, akkor olyan sérülékeny lesz a forint, aminek mindenki megissza a levét

Netuddki. 2012.11.29. 10:38:38

"Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon"

Már kezdett felfele görbülni a szám széle.

" – mondta szerdai, albániai látogatásán a magyar miniszterelnök."

Aztán láttam sajnos ezt sem mások mondták ránk, hanem megint az orbán dícsérte a maga lovát...

Netuddki. 2012.11.29. 10:42:13

"Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik"

Ilyenkor mindig elgondolkodok azon, hogy egy ember mennyit tud rombolni a saját megítélésén egyetlen mondattal...

komplikato 2012.11.29. 11:28:39

@kovi1970: Engem is aggasztani kezdet az Albániával való verseny lehetősége ... mert ha már azokhoz kell hasonulni és majd ők is lehagynak a fenébe ... :(

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.29. 11:30:12

@HiRoKin: @wagnerg: :) Teljesen igaz, mostanában, ha épp témaötleteket vetünk fel csapaton belül két dolgon szoktunk gondolkozni: 1, azt fogják hinni, hogy a Hírcsárda, 2. szegény Hírcsárda csődbe fog jutni. Utána azért még eszünkbe jut a 10 millió forintos kérdés is: miért nincs kötelező és nyilvános pszichológiai alkalmassági a Respect Házban...

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.29. 11:33:49

@SemBoga: Különben az ország olyan időszakait sem hagynám ki, mint amikor az elmúlt ezer évben az ország ketté, vagy háromba szakadt, amikor épp szinte nem is volt, mert mondjuk ledózerolták a mongolok, vagy egy világháború után minden szomszéd itt kempingezett.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.29. 11:35:09

@komplikato: Az albán vezetők helyében kezdenék aggódni, mert ahol Ovi szövetségesként megy, valaki vagy meghal, vagy megbukik :)

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.29. 11:38:16

@I_Isti: Ebben az egész vargai baromságban az a legviccesebb, hogy akkor mi van Rómával? Athénnal? ne adj'Isten Iránnal, mint a civilizáció bölcsője? Azért adnak nekik pénzt mert voltak? Istenem, hát közgazdász, könyörgöm...

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása