'12 ápr

06

11:40
0
Sírva röhög a magyar I. - Ha kiképezzük a bunkó nyugatiakat, akkor nem megy innen senki külföldre

írta: PoliticoPithecus

A magyar közélet képviselőinek bámulatra méltó húzásai arra kényszerítenek bennünket, hogy új rovattal jelentkezzünk. A Sírva röhög a magyar rovatunkban rövid színes, szagos hírekkel fogunk szolgálni az általános turáni agybaj általunk legszembetűnőbbnek minősített szimptómáiról.

Frankfurti ápolóképző, de miért is?

Ha az ember tájékozódásra adja a fejét, könnyen az a képzete támadhat, hogy Hírcsárdává változott az ország. A legújabb agyrém a hirado.hu oldaláról köszöntött ránk. Valaki kitalálta, hogy az egészségügyi dolgozók elvándorlásának a leghatásosabban úgy lehet majd gátat szabni, hogy Németországban indítunk szakápolói képzést. Igen, mi. Igen, Németországban.

Tehát a tisztelt hölgyek és urak úgy gondolják, hogy a Szíriuszról jött barátságos idegenek megtanítják a barbár germánokat az egészségtudomány művelésére, elősegítve fejlődésüket a civilizációs létrán, és akkor nem járnak majd ide nővért meg ápolót lopni. Vastapsot nekik, én meg őszintén bőgni kezdek mindjárt, de még könnyeimet visszatartva, bár már kissé hüppögve kérdezem meg, hogy ez mennyibe is fog kerülni a magyar államnak? A németekről ugyanis rengeteg rosszat el lehet mondani, de azt, hogy hülyék volnának pont nem.

Tegyük fel, hogy semmibe, és az üzlet valójában arról szól, hogy olcsó magyar oktatói munkaerőre alapozva, fizetős képzésben részesítenék a helyieket a német állam pénzén. Ebből lesz aztán csak lóvé! Gondoljunk bele, hogy miért találnak munkát arrafelé a kivándorolt magyar ápolók? Mert Fritz nem fog elmenni kacsát cserélgetni Lojzi bácsi alatt, ha ezt megteszi a hülye magyar feleannyiért, mint amennyiért egy átlag németnek csak eszébe jutna, hogy elvállalja. Fritz inkább elmegy munkanélküli segélyért és békésen elfüvezget a parkban.

Abban esetleg volna ráció, ha az intézmény elsősorban a bevándorlókat célozná meg ezzel, mint ahogyan ezt teszik a lengyelek Angliában. Ebben az esetben viszont ezt az elvándorlás megakadályozásával indokolni, maga a hagymázas lázálom, az öntökönszúrásnak egy olyan veretes példája, amit tanítani kéne. Lényegét tekintve azt jelenti, hogy Pista, nem kell okleveles ápolónak lenned, hogy kivándorolhass, majd ott kiképzünk olcsóért, addig meg pucolsz halat oszt jó napot.

Ha logikusan gondolkodunk itt csak egy megoldás lehetséges. A PTE-ETK egy nem kellően átgondolt, horribile dictu alapjaiban hibás kommunikációs tervvel próbálja levezényelni a sürgősen lóvé kell bárhonnan hadműveletét.

Személyes véleményem szerint a kar vezetése jobban tenné, ha benevezne egy utcazenész tanfolyamra és elmennének testületileg egy nyárra muzsikálni Berlinbe. Abban van pénz, már csak a hírértéke miatt is.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása