'12 júl

10

07:50
4
Hugh Grant a Nemzetközi Sztárkonzultáció 2012 arca

írta: Komjaga

A kormánypártokat úgy látszik nem tántorítja el a legutóbbi nemzeti spam mérsékelt sikere (eddig mindösszesen 368 ezer álkérdőív jött vissza a 8,2 millióból) a rá fordított 976 millióért cserébe, hiszen a hosszas vajúdást követően megtalált Hugh Grant címnek hála, megkezdődhetett a kormányzati levélküldözgetés nemzetközi szintre emelése!

„Megtalálták Hugh Grant hivatalos címét, és már el is küldték neki a kormány álláspontját a magyar sajtó viszonyairól - közölte a Miniszterelnökség Nemzetközi Kommunikációs Irodája hétfőn" - [origo].

Hála Istennek! Pedig csöppnyi országunk lakossága már kezdett kétségbeesni, hogy a Miniszterelnökség több napos állhatatos küzdelme ellenére sem lesz meg az a levélcím, és akkor Hugh Grant végül nem kapja meg írásban, hogy mit kell a magyar kormánynak megfelelő Hugh Grantként gondolnia a magyar média helyzetéről, meg saját magáról. De így, hogy küldtünk neki médiatörvényt, meg levelet, a krízishelyzet menten megoldódik. A magyar kormány megmondja, a Hugh Grant meg gondolja. Punktum.

A média helyzetéről természetesen Grant innét kezdve mást se fog gondolni, hogy szabad. Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár úr intelmének megfelelően:

"Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár közölte, hogy nemcsak a színész hivatalos címét tudják, de részletesen megírták neki azt, hogy a magyar sajtó szabad, és háborítatlanul működik". - [origo]

Az RTL Klub híradójában egyébként be is mutatták a nagyszerű levelet:grant_level_rtl.jpgMert, hát demokratikusan működő országokban (médiástól, mindenestül) már csak így megy ez, megküldjük hivatalos kormányzati állásfoglalásban, hogy ezt tetszik innét kezdve gondolni. 

Azért Mr. Grantnek jobb lesz figyelnie, hogy máskor ne tévesszen gondolatot a honi média helyzetével kapcsolatban, sőt lehetőleg többet ne beszéljen még csak általánosságokban sem az európai média problémáiról pro-kontra holmi brüsszeli konferenciákon az Európai Parlamentben. Ellenkező esetben ugyanis Kumin Ferenc államtitkár úr, sőt a nemzeti tévéburzsoázia képviseletében maga Pálffy István képviselő úr is kénytelen lesz megint le „tájékozatlan kis hollywoodi bunkózni” államunk udvarias levele előtt, annak keretében, majd utána is egy kommuniké erejéig:

„A magyar kormány nevében Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár válaszolt. Szerinte Grant információi hiányosak a témában, ezért mindent elkövetnek, hogy a jövőben részletes információhoz jusson a magyar sajtó működéséről.” – Kumin reakciója Grant nyilatkozata után, Comment:com

"Benne ragadt valamelyik szerepében, és még mindig azt hiszi, hogy ő az a brit miniszterelnök, mint akit az Igazából szerelem című filmben alakított" – utalt Pálfy a kultikus karácsonyi filmre, aminek a táncjelenetét még Gyurcsány Ferenc is előadta.” – Pálffy István, szintén a nyilatkozat után Comment:com

„We have noted with concern that you also mentioned that the Hungarian Government exercises too much control over the media, which shows that you lack indepth knowledge of our media legislation.”  - „Aggodalommal vettük tudomásul, hogy Ön azt is megemlítette, hogy a Magyar Állam túlzott hatalmat gyakorol a média felett, ez azt mutatja, hogy Önnek hiányoznak a mélyebb ismeretei médiaszabályozásunk tekintetében.” – Kumin Ferenc levele Hugh Grantnek – RTL Klub híradó

Fáradozásuk mégsem volt hiábavaló, mert ugyan későn, és nem is a megfelelő címet küldték el, de kifejezték elkötelezettségüket abban, hogy közösen javítsunk Magyarország nemzetközi megítélésén, és közösen tegyünk azért, hogy ne maradjanak megválaszolatlanul igaztalan, külföldről érkező vádak. – Kumin Ferenc a levél elküldése után, kormany.hu

Igazából érthetetlen, hogy milyen eredményt vár ettől a magyar kormányzat?

Hugh Grant (egy nemzetközileg elismert és kedvelt színész) egy brüsszeli konferencia keretében arról beszélt, hogy milyen problémákat okozhatnak az esetleges túlkapások a média esetében. A téma amiatt érdekli Grantet, mivel a Rupert Murdochhoz kapcsolódó News of the World illegálisan az ő telefonját is lehallgatta éveken keresztül. Szerinte ahol a média túlzott befolyással rendelkezik az rossz. De az is rossz, ha túl nagy a kontrol a média felett, erre hozott minket példának.

Ebben a helyzetben Grant vagy téved – és ezzel minősíti magát (mert a világ tudja, hogy butaságot beszél) – , szóval nincs értelme a színész (nem politikus, nem államférfi, nem diplomata) szavainak túlzott jelentőséget tulajdonítani, vagy igaza van és akkor meg jobb volna emiatt lapítani.

De ilyen primitív, agresszív hülyeséget összehozni nemzetközi kommunikáció címszó alatt az fájdalmas, érthetetlen. Nem érvel, nem hív vitára, rendre utasít, mint egy alattvalót. Ilyesmit középszerű banánköztársaságoktól is kínos volna látni, nem egy EU-tagországtól.

Mert itt aztán szabad ám a média:

mno_kozg.jpg

Csak úgy sorjáznak az oknyomozóanyagok a Közgép által pénzelt Magyar Nemzetben, ugye.

Nem most próbálták leküldeni a lefolyón a Neo FM-et, amit végül amerikai befektetők vettek át?

Nem most került szóba, hogy esetleg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, ezen belül is Szalai Annamária nyomására Fidesz-MSZP koprodukcióban csinálnák ki a Népszabadságot? A svájci Ringier kiszállási szándékát a tulajdonosi körből épp hétfőn erősítette meg a hvg.hu, igaz a lapnak a Karácsony Gergely által felvetett kényszerítést minden érintett „kategorikusan tagadta” - megerősíteni csak nem lehet ilyesmit.

Ezek az apró történetek ugyan nincsenek beleírva a médiatörvénybe, de mintha azért hozzá tartoznának a Magyar Állam és a média viszonyához. Erről is küld majd Grantnek a Miniszterelnökség levelet?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.07.10. 12:43:55

Egyébként még a témában jó publi: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120709_grant_grun
Kíváncsi vagyok különben, hogy rendszeresítjük-e a forgatókönyvet, lebunkózzuk mondjuk egyszer majd akár Bono-t is, vagy felkínálunk-e retro ideológiai továbbképzéseket külföldi média/közszereplőknek, csak hogy jót gondoljanak.

Presence 2012.07.10. 12:57:33

Különben tényleg nem értem minek kell ez a cirkusz Granttel, mekkora balhé volt anno a médiatörvény körül, ha most nyilvánosságot kap a téma a sztori miatt és valaki megnézi a honi szuperszabad médiaviszonyokat, akkor megint rajta lesz a srácokon a napalm, szóval érthetetlen...

kissiú 2012.07.11. 00:12:32

A médiatörvény anno inkább csak figyelemelterelés volt. 2011 januárjában, amikor a csapból is ez folyt, inkább a 3.000.000 MANYUP tagnak kellett volna segíteni a döntésben, és elmagyarázni nekik a kormány blöffjét. Azzal kapcsolatban viszont csak a lapítás ment.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.07.11. 01:10:03

@kissiú: A MANYUP pénzek lenyúlása tényleg dermedt csöndben zajlott, de az akkori sokk valahol az újdonság varázsának is betudható talán. Akkor indult épp csak a hülyeségdömping amiben mára az országban élő kétlábú organizmusok veteránná váltak, de akkor még nem tudtunk mit kezdeni a "Lehetetlen! Ezt nem lehet megcsinálni!"-val. Egyébként most kezdik pedzegetni, hogy a nagy nyugdíjmentésből hamarosan kirajzolódik a teljes nyugdíjcsőd: hvg.hu/gazdasag/20120709_Drasztikus_nyugdijcsokkentes_zajlik

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása