'12 okt

22

10:15
117
A TV2 titkos lázadása a kormány ellen

írta: Komjaga

Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán (copyright Kósa Lajos) 2014 beharangozásaként. Azonban, ha műértő gonddal nézzük a képsorokat (szinte érthetetlen, hogy miért nem figyelt fel rá senki) – és nem mellesleg hallgatjuk a zenét – rájöhetünk: ez valójában rendszer elleni lázadás bejelentése. Valódi szubliminális üzenetbomba. Értve ezen az olyan információk jelenlétét a képsorokban, melyek úgy fejtenek ki hatást tudatunkra, hogy azzal valójában nem szembesülünk. Mert azért ember legyen a talpán, aki ma Magyarországon a vágó után csinálja és mindössze 10 percben, egy kereskedelmi csatornán bocsánatot kér a miniszterelnökért és/vagy magáért, levesztesezi a traktorra pattanó kormányfőt, majd közben azért bevág kontextusnak a pálinkázó miniszterelnök alá egy olyan számot melynek egyik legismertebb részlete angolból fordítva: „úgy tűnt egy ártalmatlan kis f@sz, de szabadjára engedtük az oroszlánt”. Extraként a riporter hozzá is teszi 7:52-kor: „kiderül, hogy a zenének meghatározó szerepe van a politikában”. A riport zenei anyagában többek között megtalálható ugyanis: Nirvana – All apologies, Pearl Jam – Jeremy, Red Hot Chili Peppers – Under the bridge, Beck – Loser.

Szóval bár az alapanyag sivár, a felvételek célja tényleg pusztán az átlátszó és kritikán aluli kampány, de egyben örömteli beharangozása is ez a médián belüli ellenállásának is, igaz a sorok között, dicstelen korszakok emlékét idézve, de mégis, legalább valahogy. Lássuk részletesebben az anyagot.

Vélhetően már sosem derül ki az alap rejtély, hogy a kamerás már kezdetek kezdetétől zenei merényletre készült-e Orbán Viktor ellen, vagy pusztán a hazánk derék vezetője mellett elszenvedett egynapos kognitív, morális és lélektani traumák váltották-e ki végül a merényletet. Annyi biztos, hogy a miniszterelnök által „a nép egyszerű gyermeke vagyok” karakter sok esetben túl hitelesnek hathatott, hiszen van, ahol felrúgja az alapvető illemszabályokat, legyen az evés, vagy a hölgyekkel szemben tanúsított viselkedési normák egy terített asztalnál. Aki pedig nincs tudatában, hogy ez egy felvett és megjátszott karakter az még tévedésében arra a fals következtetésre juthatna, hogy „Jó ég ez az ember totális bunkó!”. Elhibázott ítéletét követően elszomorodna, akár csak a zene, hogy „Uramisten ő vezeti az országot!” a teljes félreértés végén akár ilyesmi is eszünkbe juthatna: „Kripli!”. De szerencsére mi nem jutottunk ilyen következtetésekre, hiszünk a forgatókönyvben és a színészi játékban.

cegled2.jpgAz alapvetően neutrális hangulat először valamikor 1:28 és 1:40 között kezd elkomorulni, mikor is a miniszterelnök evés közben teli szájjal beszél, majd elsüti a „fejemben összekeverednek féldecis kormányzatok” dalszöveg részletet. Azonban itt még a videó szerkesztője bizakodóan tovább lendült.

Következik a „sosem mondod nekem, hogy szeretlek, majd ha változás lesz, akkor szólok”poén, majd 2:17-nél a „Mindig mondani kell, folyamatosan beszélni kell ,képviselni kell ,amit az ember gondol, ki kell állni mellette, mert egyébként sok lúd disznót győz.”. Itt a vágó már feladta. 2:37, a képek alatt felcsendül: Nirvana – All apologies

„What else should I be? All apologies
What else could I say? Everyone is gay
What else could I write? I don't have the right
What else should I be? All apologies”

Az idézett első versszak tükrében talán nem túlzás a „mi kérünk elnézést” parafrázis felbukkanására gondolni a szerkesztők lelkében. 

Ezt követi a pálinka-marhapörkölt-miniszterelnök hármasság alatt felcsendülő Pearl Jam – Jeremy 3:17-nél. A videó adott részében egyébként a miniszterelnök ültetési rend híján invitálja a nagyérdeműt „foglaljanak helyet itt valahol”, majd a távolba mutat. 3:26: „László foglalj helyet itt, ülj le” – fogalmaz a miniszterelnök, majd leül. László kicsit zavarban van, hiszen az asztal mellett két hölgy áll tanácstalanul, akiket nem kínáltak hellyel, egy közülük ráadásul a miniszterelnök személyes vendége, a riporter, Dorogi Gabriella. László egy pillanatig hezitál, hiszen akik nem tudják, hogy a riport forgatókönyvet követ, még tévesen azt hihetik, hogy őt is begyűri a „bunkó” gondolat, mert nem kínálta hellyel a hölgyeket és csak úgy leül, de aztán megnyugszik, hogy mégis csak ez a terv. „és mondd, hogy hozzanak egy kis pálinkát” – zárja le a helyzetet a kormányfő, a két hölgy elindul eközben, hogy végül azért csak leüljön valahol.

„Clearly I remember
Pickin' on the boy
Seemed a harmless little fuck
But we unleashed a lion
Gnashed his teeth
And bit the recess lady's breast” – Pearl Jam: Jeremy

Ezt a jelenetet 4:00 kor zárja egy „Istenisten” koccintásmentes, gallérba dobós pálinkaivás, természetesen főhősünk szereplésével.

A további zenei üzenetek a hatodik perctől folytatódnak. 6:00-nál felcsendül az Under the bridge (a híd alatt) a Red Hot Chili Pepperstől. A zeneválasztás előzménye, hogy Orbán Viktor a korábbiakban ismét elsorolta az IMF által egyébként cáfolt elképzelését, miszerint a Nemzetközi Valuta Alap el akarja venni a béreket, a nyugdíjakat, stb. Itt, aki nem ismeri a valóságot, az még arra gondolna, hogy ha egyszer kiderül, hogy az IMF nem mondta, amit Orbán Viktor állít, akkor hazudott. De, mi ismerjük a valóságot, így tudjuk mi az és nem gondolunk dőreségeket. Sem.

I don't ever wanna feel like I did that day
Take me to the place I love, take me all the way
I don't ever wanna feel like I did that day
Take me to the place I love, take me all the way

It's hard to believe that there's nobody out there
It's hard to believe that I'm all alone
At least I have her love, the city she loves me
Lonely as I am, together we cry – RHCP Under the bridge

cegled.jpgVélhetően ez az utalás inkább a stáb adott tagjának érzéseit tükrözheti, hiszen a „Soha többé nem akarom úgy érezni magam, mint ahogy aznap tettem”, valamint az „Olyan nehéz elhinni, hogy senki sincs odakint, olyan nehéz elhinni, hogy magunk vagyunk” sorok inkább ezt a gyanút erősítik. Bár más megoldást is elfogadunk.

Végül 6:34-kor traktorozunk egy jót a Beck Loserjére.

Talán a legszebb részlete a szövegnek:

„I'm a loser baby so why don't you kill me,” – „Egy vesztes vagyok babám, miért nem ölsz meg,”

„Erre csak azt mondaná az apám: olyan, mint az ökörhugyozás” – Idézzük most ehelyütt pusztán a miniszterelnököt, aki ezzel vetett véget traktoros köreinek.

Az itt felsorolt zenei betétek  mondanivalójukat, hangulatukat tekintve azért kicsit koncentráltabbak annál, hogy pusztán véletlen egybeesésről beszélhessünk. Főleg, hogy 7:52-kor Dorogi Gabriella száját a következő mondat is elhagyja: „kiderül, hogy a zenének meghatározó szerepe van a politikában”.

Szóval akár le is savazhatnánk a Napló stábját, de igazából nagy piros pontot érdemelnek inkább ezért a jól kigondolt partizánakcióért. Okos, szellemes és gonosz. De hát, ahogy John Conor is megmondta ilyen az ellenállás: "John Connor vagyok. Ha hallgatjátok ezt... ti vagytok az ellenállás!"

Aki pedig nem csak hallgatni szeretne annak irány az utca 23-án!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2012.10.22. 15:55:34

@Az igazi sztrovacsek: Hát igen, de tudod, hog a megszokott életszínvonalból nehezen engednek az emberek Görögo.-ban is,.

@Alterego-X: -ban Angol szó, jelentése vesztes.
Olyan szerencsétlen figurát jelöl, akinek soha semmi nem jön össze, mindenben elbukik.
Nem angol anyanyelvűek (meg persze tudatlanabb angol anyanyelvűek is) gyakran írják tévesen looser-nek, amit a helyesen írni tudók is használnak, amikor további gúnyt akarnak közlendőjükhöz adni. (Kb. úgy képzeld el, mint mikor Józsi, aki tud helyesen írni, szándékosan "j"-vel írja le azt a mondatot, hogy "Pisti hülye", ezzel kifigurázva magát.)

Hasonló szó még a balek.

ag1950 2012.10.22. 15:56:23

K G (B) 2000 !
Ritkán olvasni ilyen baromságot, mint amit itt összehoztál! Holnap menj ki a Békemenetre, erősítsd a román gyerekekkel a Béketábort, jegyezz Békekölcsönt és nem utolsó sorban nyald fényesre Viktor valagát! Ha időben mész még talán lesz rá időd, ha nem akkor sajnos halottak napjára béke lesz poraidra.

speciális karakter 2012.10.22. 15:56:54

Én egy zacskó chips vagyok.

Alterego-X 2012.10.22. 16:02:09

@CSENDES: Ettől függetlenül Beck az ő végtelen bölcsességében nem élt ezzel a gúnys eszközzel, és úgy nevezte el a számot hogy "loser".

Az igazi sztrovacsek 2012.10.22. 16:03:10

@kvadrillio:
A rendőrségnél totális morális válság van. Miért legyen ma valaki rendőr?
Azért a havi 90-100-ezerért? Cserébe tiszteleghet minden hülye intézkedésnek nappal, éjszaka és ünnepnapon is. A bűnöző visszalő, az ügyész följelenti, az állampolgár leköpi, a belső elhárítás figyeli, a média ott köt bele ahol csak tud, és ha 25-30 évnyi szolgálat után, 60 évesen szolgálatra alkalmatlannak nyilvánítják - mert annak nyilvánítják - akkor nyugdíj előtt öt évvel mehet munkanélkülinek.
Csak idő kérdése, hogy mikor omlik össze a rendszer.

puffatag 2012.10.22. 16:12:39

a tv2 fideszes tulajdonban van, így kell értelmezni, ami történik ezen a szennycsatornán... az rtl nevű trutymót is meg akarta venni kaya ibrahim, de a németek nem hagyták

gaston 2012.10.22. 16:19:25

Ez olyan hosszú volt, hogy nem volt kedvem elolvasni. Valaki foglalja össze nekem röviden... KÖSZIKE

gaston 2012.10.22. 16:23:00

@vzoltan: Szerintem te nem tudod, milyen volt az ötvenes évek... Nem hiszem, hogy ahhoz kellene kicsit is hasonlítgatnod a mostani helyzetet...

funfun 2012.10.22. 16:33:49

Na, már ott tartunk, hogy a sorok között kell olvasni?

@KG2000: Köszönjük, Emese.

Malachi 2012.10.22. 16:36:45

@gaston: lehet, hogy a tv2-nél valakinek van humorérzéke és nem szívleli Viktorunkat.

Malachi 2012.10.22. 16:37:46

facebook, az kell ide, nem az, hogy megjelenjen a qrva komment anélkül, hogy utána kelljen lőni fakker.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.22. 16:44:42

érdekesek ezek a zenei beleképzelések, nem hiszem, hogy a tv2nél tudatos lett volna, de érdekesek.

-Sarq- 2012.10.22. 16:48:53

@KG2000:
"Az EU nov. 6-ára jelentette be a bírósági ítéletét a bírák nyugdíjazása ügyében... ...Hátborzongató horror az EU időzítése is: kísértetiesen és szimbolikusan közel van az ítélethozatal nov. 4-éhez. "

Ajjajjj, nem kicsi a baj...

Guillaume sous guillotine 2012.10.22. 16:54:15

ti meg olyanok vagytok mint a kuruc.info. mindenhol összeesküvés elmélet mi?

2012.10.22. 17:00:13

@Alterego-X: Talán mert a looser a loose középfoka? Loose, looser, loosest

kewcheg 2012.10.22. 17:01:37

@KG2000: sok igazad van,ha valamit gyűlölök,az a komcsi múlt-beleértve embert,eszmét,gondolkodást,etc...de azért sok olyan dolgot csinálnak a maiak is, amit lehetne szebben,elegánsabban,becsületesebben,kevésbé bicskanyitogatóan.Igaz,hogy az ő kezükhöz nem tapad vér,de azért nem biztos hogy kapzsiságban a kommancsok a jó tanítók és őket kéne követni.Vagy mi lesz a 75ezer manyup taggal?Ezek nem is mind rendszerellenségek,sőt a társadalom talán legértékesebb tagjai valószínűleg.Mindezt úgy,hogy leszarnak 75ezer értékes adófizető polgárt,de csilliókért hazahoznak Szíriából néhány sunyitekintetű ,nem tiszta úton járó kalandort,mert "veszélyben voltak".És még lehetne sorolni,szóval ilyen szintű depresszióban miért tényleg a football a fontos a tanarak fizetésemelése helyett?És nem arról van szó, hogy tényleges értékükön becsülnék meg őket és kapnának mondjuk 1000eurónyi bért-ami még mindig karcsú eu.viszonylatban- hanem a 120 ezer helyett hazavihetett volna 135ezret,de ezt se kapják.Én tudom,hogy mindezen bűnöknek a fő eredője ténylegesen és valójában a kádár rendszer,de akik most vannak, tényleg tehetnének valamit.Meg nem biztos, hogy az alsó középosztály-ahogy a miniszterelnök mondta- a minimálbér és az átlagbér között helyezkedik el.Ez kb. a felső szegényosztály.A magyar átlagbér az kb. tisztes nélkülözők osztálya. Szigorúan véve az alsó középosztály az a néhány ezer család, akik bírák,minisztériumi vezetők,vagy olyan kisvállalkozók akik rendesen adóznak és így nem marad több, mint 3-400ezer havonta.Szal sajna,de Mao.-on alsó,közép,és felső középosztály az kb. összesen vagy 100ezer embert jelenthet szerintem...

2012.10.22. 17:02:51

@KG2000:" A lényeg mégiscsak az, hogy bármelyik jelölt is győz egy egységesített "baloldal" nyomán, az tényleg csak helytartó lesz."

Ja. Meg is mondta Gyurcsány, hogy mondják meg, mennyi megszorítás kell, és mi megtesszük. vagy nem Gyurcsány mondta? Már olyan bizonytalan vagyok...

2012.10.22. 17:03:49

@kewcheg: ".Igaz,hogy az ő kezükhöz nem tapad vér,"
Tuti?

2012.10.22. 17:05:46

@kewcheg: Én tudom,hogy mindezen bűnöknek a fő eredője ténylegesen és valójában a kádár rendszer,"
Lófaszt. Kádár kisebb hiánnyal adta át az országot, mint később bárki.

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 17:11:17

@vzoltan: Feküdj még vissza...nem aludtad még ki a tegnapi piálást...

nemecsek ernő áruló 2012.10.22. 17:12:23

@KG2000: "az 1989-es alkotmányt akarják vissza"
Ezzel konkrétan mi a baj? Egy nagyon jó, modern társadalomnak megfelelő alkotmány volt. Nem hinném, hogy tudsz belőle olyan passzust mondani, amivel bármelyik magyarnak is komoly problémája lenne. Ellenben az orbáni diktatórikus kotmánynak már a preambuluma kiveri a biztosítékot a magyar emberek nagy részénél. Én nem vagyok keresztény, miért akarják rám erőltetni?

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 17:12:48

@-Sarq-: "Az EU nov. 6-ára jelentette be a bírósági ítéletét a bírák nyugdíjazása ügyében... ...Hátborzongató horror az EU időzítése is: kísértetiesen és szimbolikusan közel van az ítélethozatal nov. 4-éhez. "
Te meg hátborzongatóan buta vagy....

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.22. 17:14:21

Titkos lázadás?

Szánalmas.

Úgy nem lehet lázadni, hogy közben mindegyik félti a szaros kis állását.

kewcheg 2012.10.22. 17:17:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha csak a pénzt nézzük,lehet.De az erkölcsi nyomorért mégis felel. Ha egy egészséges lelkületű nép valamiért szegény,az évek alatt a szarból is várat tud építeni. (jó példa Lettország) mi sajna nem csak anyagi értelemben nyomorgunk.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.10.22. 17:21:18

hehe, új barázdát szánt az eke...a sorok között, alatt s felett. :) riszpekt.

Bretschneider detektív 2012.10.22. 17:22:46

A tisztelt posztoló miként számol majd el a lelkiismeretével, ha elmélete miatt kirúgják a zenei szerkesztőt?

vivaNER 2012.10.22. 17:22:57

Nem hiszek én ebben. Ha ez tudatos lett volna, már rég repült volna aki elkövette...
Egyébként nem értem, miért kellene lázadni a kormány ellen?
A NÉP elégedett a sorsával.
Már a 2010-es forradalomkor is tudni lehetett, hogy elégedett lesz vele.. azért csinált forradalmat...Holnap tömegek indulnak Budapestről és vidékről is a békemenetre.

Vagy ti láttatok mostanában valakit az utcán elégedetlenkedni? Esetleg traktorokat a Kossuth tér környékén, mint 4 éve, mikor feri "kurvaországozott' , meg "elqurtukozott"? Jöttek is vidékről traktorostul, jószagostul a népek elverni a port a sérelemért.
Most nincs ilyesmi. Most békemenet lesz. Ahhoz nem kellenek traktorok...
A traktorra majd az új "tekintes urak és tekintetes asszonyok" földjén lesz szükség, mert az ugye sem a műkörmös, sem a nádkereskedő "tekintetesnél" nem lesz majd elegendő, ahová mehetnek majd havi 47ezerért szántani vetni, földet művelni.
De előbb a holnapi békemenet...

2012.10.22. 17:30:14

@kewcheg: Oké, így értelmes. Bár ez a nép sose mászott ki a nyomorból. Néhány lázadás, és kész.

KG2000 2012.10.22. 17:32:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gyurcsány mondott hasonlót, csak a bűntársai között. 2006 nyarán. Amely kiszivárgott 2006 szeptemberében. A következményeket pedig ismerjük.

Orbán ezt mondta, az IMF-EU mégis minden eszközzel el akarja távolítani. Akkor valami sántít a propagandádban.

épészmérnök 2012.10.22. 17:38:52

@No_Fidesz_No_Problem: "Titkos lázadás?

Szánalmas.

Úgy nem lehet lázadni, hogy közben mindegyik félti a szaros kis állását."

Na ez a lényeg...

nu pagagyí 2012.10.22. 17:39:39

@gaston: Röviden: A Nirvana, a Peral Jam, a Red Hot Chillipeppers és a Beck fellázadt a magyar viszonyok ellen és jól odamondott angolul Orbánnak.

tundrazuzmo (törölt) 2012.10.22. 17:40:29

Ez nagyon durva! Orbán Viktor saját magát is savazza? Lássunk néhány nyilvánvaló példát:
4:25-nél, ha visszafelé játsszuk le a felvételt, akkor felcsendül a Bajnai Gordon libái című ismert sláger.
6:12 után kicsivel Orbán Viktor tekintete a Demokratikus Koalíció logóját idézi.
8:01-nél pedig a paprikás krumpliból kikelő Alien feje Gyurcsányra hasonlít.

Rosszat sejtek...

KG2000 2012.10.22. 17:41:08

@félázsiai nemecsek ernő áruló:Az 1989-es alkotmányt még az MSZMP egypárti parlamentje szavazta meg abban a reményben, hogy maradnak. Mondjuk, maradtak is, mert az MDF-FKGP-KDNP kormányzás alatt simán ők keverték a lapokat 1990 és 1994 között, max. nem tudták 100%-ban lelopni mindent, hanem csak 99%-ban. 1994-1998 és 2002-2010 között egyértelműen ők voltak. Ők azok, akik mind a mai napig azzal az igénnyel lépnek fel, hogy minden hatalom kizárólag nekik jár. Ezért a 2011-2012-es Alaptörvénynek sokkal inkább szimbolikus üzenete van, mert az eladósodottság elméleti korlátozásán kívül senkinek nem változtatja meg az életét.

tundrazuzmo (törölt) 2012.10.22. 17:43:40

@nu pagagyí: "Röviden: A Nirvana, a Peral Jam, a Red Hot Chillipeppers és a Beck fellázadt a magyar viszonyok ellen és jól odamondott angolul Orbánnak."

Pontosabban: a fent említett zenekarok odamondós számainak ZENÉI csendültek fel. Szöveg nem volt.

dezsizola 2012.10.22. 17:43:56

Én mindent elhiszek, még azt is, hogy ez volt a TV 2 lázadása. A baj csak az, hogy amit ennyit kell magyarázni, az nem mond semmit a tömegeknek. Max pár entellektüelnek. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a többség nem azt éli meg, amit e sorok utalnak, vagyis a bellow de line effektus (nem is veszem észre, hogy hatott rám) nem érvényesül

nemecsek ernő áruló 2012.10.22. 17:48:07

@KG2000: Legalább ne hazudnál! Azt az alkotmányt az ellenzéki kerekasztallal együtt dolgozták ki, aminek a fidesz is részese volt. De ki ne szarja torkon, hogy ki szavazta meg? Akkor sem tudsz mondani egyetlen passzust sem belőle, amivel bárkinek is komoly problémája lenne. Ellenben én mondtam egy példát, ami (ha a 2001-es népszámlálási adatokat vesszük figyelembe) 1,7 millió emberre csökkenti azok számát, akikre a valóban diktatórikus módon létrehozott kotmány hivatkozik. Ez igazi probléma. A tied csak egy látszatprobléma, ami arra jó, hogy a kevéssé tájékozottakat, és a hülyéket megvezesse.

Én egyiknek sem vallom magam szóval megtennéd a szívességet, hogy beidézed azt a kurva passzust a '89-es alkotmányból, amivel komoly probléma van? Vagy elhúznál végre a f***ba?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.22. 17:54:11

JAj. LOL. Tényleg.
Ha nem csak ez lenne az utóbbi időben a lázadás jele, örülnék is neki.

, egy közülük ráadásul a miniszterelnök személyes vendége, a riporter, Dorogi Gabriella."
Azért ennyire ne higgyük, hogy fontos.

gogo boly 2012.10.22. 17:55:59

A Dorogi is a Svábi sorsára fog jutni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dimitrij 2012.10.22. 18:01:49

szép meg jó ez így leírva (jó lenne, ha így lenne), csak ennyit nem nézek ki abból a csapatból... az a baj. :)

parandroid 2012.10.22. 18:07:46

nem rossz gondolat, bár szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy a stáb valamelyik kreatívja (tizenéves) életében mély, maradandó nyomot hagyott a 90-es évek zenei világa.

amúgy arról van valami forrás, hogy az imf _elvárja_, hogy a pedagógusbér-emelés legyen 14-re halasztva, és azt _mondják_, hogy lehetőleg azután se legyen?

külföldieknek coki, ökörhúgyozás, vazze. mekkora bunkó paraszt. és ez lenne a példakép. a nívó. a kívánatos morális mérce. cipőt le, oszt üssed az asztalt brüsszelben, viktor.

KayaIbrahim 2012.10.22. 18:15:04

@KG2000:
De szörnyű buta vagy te...
S akkor a lopások fő szervezője az MDF volt. Nézd meg az akkori privatizációt. Vagy konkrétan a Fidesz székház ügyet!!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.10.22. 18:16:56

Nem a 45-90-ig tartó korszak a rákfenéje a Magyarnak, hanem kb 1000-től a Monarchia leveréséig számított időszaak amikoris véreskezű elnyomó diktátorok kezében lógott a Magyarok élete. És szégyenszemre ezek a jelképek a parlament díszei, és még ma is vannak olyan gyengeelméjűek akik oda akarnak visszanyúlni. Na ez a baj.

KG2000 2012.10.22. 18:21:03

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Már 1990-ben sok lényegi változtatást fogadtak el, már csak ezért sem lehet az 1989-es alkotmányig visszamenni.
Egy szimbolikus példa:
Az 1989-es Alkotmányból 1990. nyarán pl. törölték a demokratikus szocializmusra való hivatkozást.

KG2000 2012.10.22. 18:21:55

@KayaIbrahim: Igen, az volt az 1%. A 99% pedig az MSZPé és haverjaié.

KayaIbrahim 2012.10.22. 18:25:14

Tudod rögeszmés betegekkel nem vitatkozom, mert leperegnek róluk a racionális érvek. gondolom voltál vagy 10 éves akkor, s most osztod az észt. Én átéltem mindezt 1956 óta. tehát nehogy azt mondd, hogy nem volt mihez viszonyítanom

2llkedő 2012.10.22. 18:47:56

@KG2000: "Már 1990-ben sok lényegi változtatást fogadtak el, már csak ezért sem lehet az 1989-es alkotmányig visszamenni."

Ezért szerepelt az elején, hogy ideiglenes, mert még teszt üzemmódban volt.

2llkedő 2012.10.22. 18:55:50

@KG2000: "A 99% pedig az MSZPé és haverjaié."

Tudod igazolni?

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.22. 19:00:10

@Bretschneider detektív: Kedves Bretschneider! Ha egy jogállamban egy piaci cégnél egy zenei szerkesztőt kirúgnak egy blog szubjektív írása miatt, akkor az nem az én lelkiismeretemre, hanem a főnökére, illetve a társadaloméra tartozik.

Axum 2012.10.22. 19:02:24

@KG2000: a 89-es alkotmányt az Antall-féle MDF szavazta meg

profilo 2012.10.22. 19:23:15

@gogo boly:

Ő is részegen fog majd röhögni valamelyik székház ostrománál?

kridli 2012.10.22. 19:23:44

Hát ezt a cikket olvasva nosztalgikus érzésem támadt, mintha újra beültem volna az iskolapadba hallgatni hogy vajon mire gondolhatott a költő.
Szerintem ez nem volt szándékos.

Casaba 2012.10.22. 19:29:43

vicces ez a Viktor, egyszerűen mindenre van valami jó beszólása, bombajó volt a buli. no brain - no pain!

Fikalnyik Eugén 2012.10.22. 19:53:07

Ja a TV2 meg a lázadás...
Amikor D Tóth utolsó híradós adásában sem tudott megtanulni súgógépről olvasni és mindenhez pofákat vágott mint mindig, akkor az összes balos fasz szabadságharcost vízionált , meg hogy Orbán a koponyájából fog reggelizni.
Tulajdonképpen tényleg, kapott is egy főműsoridős showt...

nemecsek ernő áruló 2012.10.22. 19:53:25

@KG2000: Töröltéák a szocializmusra való hivatkozást. Ezért nem jó a '89-es alkotmány? Te is tudod, hogy mindezekkel a módosításokkal együtt, a 2010 április 1-én hatályos alkotmányt kívánják visszaállítani. Csak '89-es alkotmányként hivatkoznak rá, mert hogy máshogy tehetnék. Tudom, hogy egy átlag jobber szavazót ilyen óvodás szöveggel le tudsz szerelni, mert nekik ennyi ész jutott. Nekem nem. Ezt a jelenlegi diktatórikus úton létrehozott kotmányt a megalkotása óta eltelt két évben többet módosították, mint a Magyar Köztársaság Alkotmányát 20 év alatt.

Még mindig nem mondtál semmi érvet, ami miatt azt az alkotmányt ne lehetne visszaállítani. Szóval mi a baj a 2010 április 1-én hatályos "'89-es alkotmánnyal" ami miatt nem visszaállítható?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.22. 20:00:19

Amíg Cseh Tamást idéznek (1,45), addig nagy baj nem lehet (,,Fejemben összekeveredtek a fél decik és kormányzatok"):

www.youtube.com/watch?v=WfNE73vyd-k&feature=related

bloggerman77 2012.10.22. 20:08:03

Dorogi mint ellenzéki? Ha-ha-ha! Köztudottan jobbos a nő. Kissé már jobbikos. Érdemes olvasni, miket firkál a Facebook-ra.

nemecsek ernő áruló 2012.10.22. 20:08:25

@KG2000: Lehet, hogy nem ártott volna végighallgatni azt a beszédet, mert Gyurcsány egy kurva szóval nem mondott ilyet.

Az meg, hogy Viktort mindenki a világon el akarja távolítani két dolgot juttat eszembe:

1.) Bástya elvtársat meg akarják gyilkolni
2.) Ha ennyire képtelen a diplomáciai problémákat kezelni, akkor igazi hazafi dolga az, hogy lemond, mielőtt a személye miatti ellenszenv végső romlásba taszítja féltett Hazáját... Ja, hogy a hatalom fontosabb, mint az ország, és a választáson sem ígértek semmit, nehogy számonkérhetőek legyenek, és egyetlen kampánytémájuk az volt: CSAK A FIDESZ? Istenem. Bűnözőkre bíztátok az ország kulcsát. Gratulálni tudok hozzá!

Balt 2012.10.22. 20:08:40

@tundrazuzmo: Nyihihi, ez komoly? Csak zenei aláfestés volt? Ezek ám a forradalmárok, beszarás! :)))

Jut eszembe: a múlt héten pont a zorbán brüsszeli híradó-bejelentkezése alatt fingottam. Ha netán úgy alakulna és a Bajnai-összefosás nyerne, igényt tartok egy márványtáblára!

Magunk közt szólva, ha a koncepció jogos, akkor alighanem a zenei szerkesztőt "tisztelhetjük" a poszttolóban. Az viszont fix, hogy rosszul számolt: az ilyen bulvárfosok nézői max. Lagzi Lajcsit hallgatnak. (Nem, Pityingert se.)

nemecsek ernő áruló 2012.10.22. 20:09:23

@bloggerman77: A cikk nem dorogiról szól, hanem a vágóról, aki a zenéket kiválasztotta, és szublimációs üzenetként megjelenítette. :)

Grisa 2012.10.22. 20:10:03

Már nagyon várom a medvevadászatról szóló riportot. Természetesen Hobo zenei aláfestése mellett. Jajj de szép lesz ahogy Simicska, Mészáros, Nyerges, Pintér és mások társaságában danolásznak a trófea felett....

viktororbanlookingatthings · http://viktorszive.blog.hu/ 2012.10.22. 20:13:25

@KG2000: Gratulálok, blogos, köszöntünk, blogos, az egyház soraiban, blogos. Jó, blogos, hogy velünk vagy, blogos. viktorszive.blog.hu/2012/10/22/hatborzongato_976

gigacherry 2012.10.22. 20:22:40

Respect Dorogi Gabi :-)))

surcapisca (törölt) 2012.10.22. 20:46:08

@Alterego-X: Nem, a "loser"-t kell egy o-val írni! A looser jelentése egyébként: lazább...

badabing 2012.10.22. 21:12:50

és a TV2 fizetett jogdíjat a zenék felhasználása után?

húzzad neki shakespeare 2012.10.22. 21:25:46

@KG2000: Ezekért utáljuk a Fideszt (még aki rájuk szavazott az is)!

- Egymillió új munkahely
- Minket másol Európa
- Gazdasági, társadalmi siker küszöbén állunk
- A magyar gyorsnaszád büszkén hasítja .....
- Nem lesz magszorítás
- Anno, népszavazás a tandíj ellen (a mostanit nem kell kommentálnom)
- Anno, népszavazás a vizitdíj ellen (a mostani +1% jóval magasabb)
- Ne azt figyeljék amit mondok
- Beszerzési stop ellenére 90 milliárdos költekezés (gk.,telefon, bútor,táblagép, stb....)
- Orbán és társai visszafizették 180,- Ft-on a CHF hitelüket, a többieknek meg vitték a házát
- A nyugat és az IMF miatt van minden rossz
- Hatalmukkal visszaélve szinte megváltoztathatatlanul bebetonozták a saját kádereiket
- Egyik napról a másikra törvénykeznek (akár visszamenőlegesen is), a befektetői bizalom totálisan megrendült az ország iránt.
- Adó adó hátán
- ÁFA a legmagasabb 27%
- Anno Orbán: A mindenkori kormánynak kutya kötelessége csökkenteni az üzemanyagok jövedéki adóját
- Vasúti szárnyvonalakon a forgalom visszaállítása (azóta újra megszűnt)
- A médiatörvénnyel bárkit kicsinálhatnak (2 x 50.000.000 bírság, és lehúzhatja a redőnyt)
- Mutyicégek, cimborák
stb........................................................................................................................................................................................................

öszödi mém 2012.10.22. 21:40:35

A Tv2 2010-ig az Mszp faszát szopkodta. Különösen Azurák és Sváby.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.10.22. 21:51:08

@kewcheg: Mert Lettországban nem volt "szocializmus"... Azért a lettek irdatlan nagy áldozatot hoztak a szép számaikért, főleg vidéken. Ami persze csak arról szól, hogy ami a Kádár-rendszer előnye volt, hogy viszonylag elviselhetőbb volt a többinél, a hátránya is, mert korrumpálta az embereket, és kinevelt egy olyan generációt (bocsi, egy generációnak egy részét), amelyik nem vette észre, hogy a demokráciát és a piacot csak szóban hirdetik, és ezért lelke mélyén, miután azzal a rendszerrel szemben fogalmazta meg magát, piac- és demokrácia-ellenes lett.

2012.10.22. 22:06:56

@KG2000: Húha! Úgy látom, a tények nem zavarnak. Neked megjelent Orbán álmodban?
Tudod, nem kéne hülyét csinálni magadból. Itt mindenkinek lejött, hogy az vagy.

2012.10.22. 22:19:05

@KG2000: Orbán Viktor megjegyezte: most már a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint is három százalék alatt várható Magyarországon a költségvetési hiány 2013-ban.

"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - közölte a miniszterelnök, aki meg is nevezte azokat a forrásokat, ahonnan ezt elő fogják teremteni. "Bankadót emelünk, közművagyonadót emelünk, energiaadót emelünk, az online szerencsejáték adóztatását pedig bevezetjük" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte "csak kicsi korrekcióra lesz szükség".

Leilan83 2012.10.22. 22:42:45

A cikk írójának: A Nirvana - All apologies dalában az "everyone is gay" sor ebben a dalban azt jelenti, hogy "mindenki boldog", nem "meleg". Legközelebb tessék utánanézni.

Leilan83 2012.10.22. 22:45:11

Amúgy Viktor megint nagyot álmodik, hogy 2016-ra olyan ország lesz ez ahová mindenki vissza akar jönni. Mint ahogy egy 2009-es(?) nyilatkozata szerint ha 2010-től Fidesz kormány lesz, kisebb csoda lesz az országban. Ja, csoda. Érezzük. Csoda, hogy kibírjuk.

2012.10.22. 22:50:27

@Leilan83: "ebben a dalban azt jelenti, hogy "mindenki boldog", nem "meleg". "

Pontosan.

balambher 2012.10.22. 22:52:38

@KG2000: Ha esetleg magadra ismernél benne...:
Mórickát elküldik pszichológushoz, mert mindenben csak p.nát lát. A pszichológus elébe tesz egy lapot, amin egy háromszög van, s kérdi:
- Mi ez?
- Egy p.na.
A következő rajz egy kört ábrázol.
- Ez mi?
- Ez is egy p.na.
Négyszög következik.
- És ez?
- Ez is p.na.
- Magának tényleg mindenről AZ jut eszébe.
- Nekem??? Hát maga mutogat itt p.nákat.

-Sarq- 2012.10.22. 22:53:54

@dr kíváncsivagyok: Olvasd már el a kommentet, amire reagálsz...

balambher 2012.10.22. 22:54:43

Ami pedig az írást illeti, szerzője feltételezi, hogy a TV2 nézői naprakészen tudják ezeket a zeneszámokat fejből, pedig lám, neki is 1 hetébe telt, amíg összehozta ezt a védőbeszédet.

balambher 2012.10.22. 23:00:14

@öszödi mém: Ha nézted volna, nem ezt mondanád.

bretman 2012.10.22. 23:27:41

Blogger megírta, többtucat kommentelő meg kommentelte ezt a cikket, és ha jól látom fél nap alatt SENKINEK nem tűnt fel, hogy még a műsor címe sem stimmel ("Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Tények stábját") .Tényleg ennyire nem olvasta senki a blogot, hogy hirtelen kellett írni egy tévés cikket, mert azt úgyis kirakja az Index a blogketrecbe?

Az azért megnyugtat, hogy szerző legalább a csatorna nevét eltalálta....

Adalberto Gellenzeeri 2012.10.23. 00:25:51

Nohát mindegy, hogy milyen zene ment a riport alatt. A lényeg, hogy láthattuk, milyen bunkó a vezérlőtábornokellentengernagyőrnagyunk!

bloggerman77 2012.10.23. 01:29:42

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Akkor miért firkálják ide a respect Dorogi Gabi szövegeket? :)

felcsutisuttyo 2012.10.23. 08:31:23

Orbán: ha kapunk újabb 4 évet...
ÉLETFOGYTIGLANT FOGSZ KAPNI TE ROHADÉK !!!!!!! ( örülhetsz ha élve hagynak)

kirsten 2012.10.23. 08:43:49

@KG2000: Te szerinted orvbán mit csinál ? Igaz ő a horthy akarja visszahozni, földesurakkal uram-bátyámmal együtt. Hát az abban a korban élők szerint még szarabb volt mint a 80-as évek.

B-rocker (törölt) 2012.10.23. 08:51:14

Hiába no, megyesi is úriember volt(főleg amkor a bunkó titkárnő felesége tányérba hamuzott), feri meg a földön ücsörögve badázik karácsonykor, bajnainak meg a pislogás az egyetlen emberi reakciója. Mindegy jőn még parasztra jégeső.
Életfogytiglant, mi? Te már megkaptad ferkoéktól azt fizetheti még az ükünokád is.
Sötét bunkók vagytok, azért jutt mindig csak ilyen a szar tetejére.
A csiga kettőt meg majd szépen üdvözli a NAV vagy a KEHI.

KG2000 2012.10.23. 09:02:30

@kirsten: Orbán semmilyen korszakot nem akar visszahozni, a politikai pártok közül pedig a Horthy-korszakban ellenzéki, 1945 után győztes Kisgazdapárt van legközelebb hozzá, ahogy nyilatkozta.
www.magyarhirlap.hu/kulfold/orban_viktor_beszeljunk_horthyrol_.html
„Az akkori korszak pártjai közül a Fidesz a kisgazdapárttal van legközelebbi rokonságban, amely ellenzékben volt Horthyval szemben” – fogalmazott Orbán Viktor.

KG2000 2012.10.23. 09:06:13

@huzzadneki shakespeare: A fideszt én egymilliószor jobbnak tartom, mint az MSZP-SZDSZ-LMP-DK-Milla-stb. maffiabandát, és erről minden nap százszor meggyőztök. Úgyhogy köszi.

Bretschneider detektív 2012.10.23. 09:09:24

@Komjaga: Ha csakugyan jogállamban élünk, akkor a posztodnak nincs is semmi értelme.
Akkor miért kéne a TV2-nek "titkosan lázadni"?

ToF 2012.10.23. 10:32:12

@mojoking77: Engels tér a mai Erzsébet tér volt

burakefendi 2012.10.23. 10:37:23

@félázsiai nemecsek ernő áruló: ha már kényszerről beszélsz, hányszor kényszerítettek téged az új alkotmány életbe lépése óta misére járásra, gyónásra vagy akár csak keresztvetésre? gyanítom, egyszer sem... :) vagy a felháborodásod csak a szokásos jajongó, áldozat-vagyok retorika, amely oly sűrűn köszön vissza a kommentelők között? sok mindennel vádolhatnád az egyébként akár oktrojáltnak is nevezhető új alkotmányt, de neked sikerült pont azon kiakadni, ami a legkevésbé sincs hatással az életedre.

kzoltana 2012.10.23. 10:38:05

Mindig szurkolok Dorogi Gabriellának, hátha egyszer sikerül kimondania a saját nevét a riportjai végén. Eddig egyszer sem jött össze neki.
Más nevettetős:
A megtévedt gárdista fotója. Provokátor? Rosszul álcázott rendőr? Munkásőr-maradék?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3182_a_megtevedt_gardista

nemecsek ernő áruló 2012.10.23. 10:45:01

@burakefendi: Látom, nem nagyon érted, mi a célja egy alkotmánynak.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.23. 11:01:02

@balambher: Kedves balambher! Az írás az irónia és a valódi kérdésfeltevések határán mozog igazából. Ahogy az élet is lassanként ebben az országban, egy nagy Hírcsárdává válik. Mi a vicc, mi a valóság, van-e értelmük a tetteknek? Szerintem ha valójában olvasod az írást rájössz, hogy a zenék esetleges szubliminális jelentéséről tett fel kérdéseket. Ami az írónak egyből feltűnt, csak él, dolgozik, nyelveket tanul a blog írása pedig fontos az önkifejezés szempontjából, de nonprofit, így akkor íródik, mikor van rá idő :)

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.10.23. 11:09:20

@Bretschneider detektív: Kedves detektív! Nem, ha jogállamban élünk akkor megválaszoltam az előző kérdésed :) Ennyi. De a lényeg a "ha" szócskán van, mert jelzi, hogy valahol a határán billegünk.

Shinigami Daiko 2012.10.23. 11:27:52

hajrá tv2, hajrá Dorogi, hajrá zene

eyg_fiú_a_házból 2012.10.23. 12:12:04

Bocs, de a miniszterelnök ittasan vezeti a traktort.

Bretschneider detektív 2012.10.23. 12:19:27

@Komjaga: Én se azért kommentelek itt, mert ne értenék veled egyet. Útálkodni útálok. Csak elrontod az intellektuális (Adrian Mole-féle) szórakozásomat, hogy megosztod a pórnéppel is. :-DDD

balambher 2012.10.23. 23:31:03

@Komjaga: Értem én, de ha tényleg volt is ilyen szándék a zenék összeválogatásával, láthatólag nem lett sikeres, mondhatni nem jött át. Nem is jöhetett. A vizuális élmény mindig erősebb, másrészt pedig aki OV-t akar nézni, az a Hírcsárdát - upsz, HírTV-t - fogja nézni, a rendesebbje minimum a hangerőt lecsavarta a Napló alatt, de az is lehet, hogy elkapcsolt a látványtól.

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása