'12 nov

27

14:30
0
Jobbikos zsidólista: botránnyal a Fidesz szolgálatában

írta: Komjaga

Az ellenzéki, Jobbikos képviselő, Gyöngyösi Márton szerint, országunk egyik legfontosabb teendője most az, hogy listát készítsen zsidó lakosairól, különösen, ha azok a parlamentben, vagy a kormányban tevékenykednek. Mivel a zsidók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A honatyát az sem tántorította el fontos ötletének taglalásától, hogy közben a kormánypártok mellette ülve megszavazták a választási regisztráció ötletét, melyet egy volt alkotmánybíró nemes egyszerűséggel az államcsíny megvalósulásaként értékelt. Az is mellékes volt, hogy kiderült, folytatódik az adóforintok milliárdjainak Fidesz-közeliként számon tartott cégekbe pumpálása, kilátásba került az ország további leminősítése, illetve lehetséges, hogy az Erzsébet utalvány miatt szociális katasztrófa áll be. A kérdés az, hogy a „zsidó-lista” bevetése (azon túl, hogy botrány) személyes inkompetencia, esetleg személyiségzavar megnyilvánulása, vagy a Fidesz által támogatott kommunikációs terelés jelenleg? Ugyanis az utolsó esetben a Jobbik elkezdett a Fidesz segédszárnyaként tevékenykedni.

„A gázai konfliktus kapcsán itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak"” – idézi Gyöngyösit az index.

A párt szóvivője később próbálta tompítani a kijelentést azzal, hogy ez a párt szerint, csak a fontosabb közéleti tisztséget betöltő izraeli-magyar kettős állampolgárok „belistázására” vonatkozik, de a képviselő szavaiból látszik, hogy ez bizony egy tiszta és teljes zsidó-lista felállítását szorgalmazta.

A „legfontosabb feladat” mellett ellenzékiként úgy tűnik, a Jobbik szerint bagatell foglalkozni olyan apróságokkal, hogy az Erzsébet utalványos segélyezés erőszakos megvalósítása miatt az ország egyes területein emberek fognak éhezni. A hvg publicisztikájában az egyik érintett szakember például arra hívja fel a figyelmet, hogy az ajánlásaik ellenére megvalósított rendszer, pont a leginkább rászorulókat zárja ki. Utazni kéne, hogy beváltóhelyet találjanak, azonban ez gyakran megoldhatatlan, vagy csak a drágább boltok elérhetőek. Sok esetben azonban a segélyt sem kaphatják meg, hiszen ahhoz érvényes személyi igazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben ez lejárt el kéne utazni az okmányirodába, illetményt kéne fizetni, azonban erre segély nélkül nincs forrás, a kör pedig bezárul.

parlament.jpgA zsidó-listák mellett az is eltörpül ezek szerint, hogy az év első felében az állami hirdetési piac megrendeléseinek 80%-át (listaáron közel 1,7 milliárd forint) a Fidesz-közeliként meghatározott Simicska-Nyerges-Fonyó trió cégei kapták, pont úgy, mint tavaly. Ergo a kormány a verseny korlátozásával saját érdekeltségeit pénzeli nagytételben. A jelenséggel, pedig már csak méretei miatt is érdemes volna foglalkozni, nézzük a tavalyi számokat: „25,7 milliárdos forgalom mellett 3,75 milliárd forintos nyereséggel zártak a Fidesz-közelinek mondott médiavállalkozások 2011-ben.”. Az idei év első felére vonatkozó 1,7 milliárdos listaárból ráadásul kimaradnak a BKV járműreklámok pénzei (NEM engedünk az IMF-nek, vagy a Bajnai=Gyurcsány hirdetések), vagy a Mahir Simicskához kötődő hirdetőoszlopai is.

Azonban talán a legszebb az, hogy Gyöngyösinek adott viszontválaszában a kormányoldal nem, hogy nem ítélte el a parlamentben elhangzott nyílt antiszemita uszítást, hanem úgy tűnt, szinte csak „technikai” problémái vannak a javaslattal:

„A külügyminiszter helyett válaszoló Németh Zsolt külügyi államtitkár különösebben nem igyekezett elhatárolódni, nem is utasította helyre a képviselőt. Mindössze annyit mondott a listázással kapcsolatban, hogy "ennek a kutatásnak nem tudok a támogatója lenni, úgy gondolom, hogy az, hogy hány zsidó származású személy van a magyar kormányban, az nem nagyon kapcsolódik ahhoz, hogy milyen súlyos konfliktus zajlik a közel keleten"”. – index.

Ennyi? Ennyit tudunk hozzáfűzni 2012-ben, Európában, egy nyíltan náci elgondolásokat felvető gondolatmenethez a parlamentben? Mert a gazdasági hanyatlást a zsidók démonizálásával elkendőző politikai manipulációt másnak nem lehet hívni.

A bevezetőben megemlített esetleges újabb leminősítésekről most talán csak annyit, hogy az Erste bank elemzői szerint, a Standards & Poor’s leminősítését, a további két meghatározó hitelminősítő a Fitch és a Moody’s is követheti. Ennek logikája pedig nem abban keresendő, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium megjelölt, miszerint az S&P rosszindulatú, magát minősíti, mert nem számol a Coca-Cola-val Magyarországon. Inkább tisztában lehet azzal, amit Vörös Imre, volt alkotmánybíró mondott el a Vasárnapi Híreknek: az ország irányíthatatlan lesz a Fidesz által gründolt rendszerben, ami egy államcsíny megvalósulásának is tekinthető. Egy kormányozhatatlan ország pedig nem fog semmilyen adósságot visszafizetni, szóval befektetésre, finanszírozásra nem lehet ajánlani.

jewish_star_350.jpgAz, hogy az adórendszert, a nyugdíjszabályokat, a forint fizetőeszközként való meghatározását, vagy a Költségvetési Tanács működését (mely akár két tag vétójával is megakadályozhatja a komplett költségvetés elfogadását) kétharmados törvényekbe betonozta be a Fidesz, ne legyenek kétségeink, ezt jelenti. Ez az, amit Vörös úgy fogalmazott meg, mint törvényi keret, mely „a közhatalom kizárólagos birtoklására vonatkozó törekvést segíti elő”. Ami pedig még az Alaptörvény szellemével is ellentétes.

Egy ilyen gazdasági helyzetben a zsidók listázását legfontosabb feladatunkként meghatározni a nácizmus régi forgatókönyvének leporolását jelenti. Szó nélkül hagyni pedig szégyen.

Csak a kérdések maradnak: Vajon ezt akarjuk finanszírozni havi 750 ezer forintért? Illetve ez a gondolat szegődött most a magyar kormány szövetségesévé? Annyi legalább biztos, lesz miről beszélgetni a most Budapesten zajló, gyűlöletbeszéd ellenes európai konferencián.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása