'12 nov

07

17:58
40
A magyar kormány szerint a polgárháború a jó demokrácia alapja

írta: Komjaga

Egy hét leforgása alatt a magyar kormány sikeresen jelezte, hogy milyen irányvonalat tart követendőnek bel- és külpolitikai tekintetben. A kabinet segédkezett a gyülekezési jog, szabad véleménynyilvánításhoz való jog, valamint a személyi szabadság lábbal tiprásában, illetve annak finom gyakorlattá tételében az MTVA előtt, majd vezetője a „demokratikus politikai gyakorlat” példájaként állította az ország elé Libanont. Egy országot, ahol jelenleg polgárháborús helyzet uralkodik, emberjogi szervezetek tüntetnek a kisebbségek elleni radikális fellépés miatt, vallási felekezetek tagjai gyilkolják egymást és figyelmeztető lövésekkel oszlatták a kormány ellen tüntetőket. Ráadásul, ha minden jól megy, a kormány még a szíriai – immár 33 000 körüli halálos áldozattal, valamint egyes számítások szerint 80 000 eltűnttel járó – konfliktusba is belekeveri hazánkat. Orosz hírtelevíziós értesülések szerint ugyanis bulgár és magyar cégek illegális fegyverszállítmányokkal támogatják a szíriai lázadókat. Ráadásul, mintha ezek az események el sem érnék a magyar közélet ingerküszöbét, legalábbis a tényközlő híradásokon túl. A részleteket lássuk alább.

Mert a jog tiporva kezelhetőbb

404751_420449444675473_1396310324_n.jpgElőször is lássuk a véleménynyilvánítási szabadság, a személyi szabadság és gyülekezési jog lábbal tiprásának eseményeit, mivel valójában ez történt és történik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai épülete előtt. A történtek váza talán mindenki számára ismert: november másodikán, halottak napján a hajnali órákban az MTVA 30-40 biztonsági embere erőszakkal eltávolította a 2011. december 10.-e óta a közmédia előtt tüntető Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért és a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) aktivistáit az épület bejárata elől. A szervezetek egyébként a közmédia „hírmanipulációi” (lásd Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság  korábbi elnökének kitakarása, vagy az Opera előtti megmozdulás eltüntetése a híradóból) és az azt tápláló túlzott kormányzati kézi vezérlés ellen demonstrálnak a helyszínen (kép forrása: Tiszta Kezek facebook profil).

Az MTVA közleményben tagadta, hogy emberei erőszakosan léptek volna fel a demonstrálókkal szemben:

„Ezzel szemben az igazság az, hogy erőszak nem történt. Az MTVA a törvények betartásával, jogszerűen járt el a terület kiürítésekor, sőt az illetékesek még segítséget is nyújtottak a demonstrálóknak az átköltözésben. – index

Vélhetően így is lehet fogalmazni, bár el lehet képzelni, hogy hajnalban milyen odaadással segítette sátrastul, mindenestül a két helyszínen tartózkodó aktivistát az utca másik oldalára a biztonsági különítmény. Az MTVA technikailag megteheti, hogy tagad, hiszen a hajnali akció – már csak az időzítésből fakadóan – nincs megfelelően dokumentálva.

Egyébként az egyik érintett így nyilatkozott a segítségnyújtásról:

A kitelepítettek járőrt hívtak, azonban a hatóságok nem avatkoztak közbe. Mint kiderült, az MTVA érvényes építési engedélyt szerzett egy a budai hegyeket ábrázoló szobor kivitelezéséhez, mely épp a korábbi demonstráció helyszínén áll majd. A helyszínre érkező ellenzéki pártok közül (MSZP, DK, LMP) az LMP sajtóközleményében felhívta a figyelmet, hogy az építési területet kijelölő táblákat visszadátumozva rakták ki – holott ezt 48 órával a megjelölt dátum előtt volna kötelező –, így nyilvánvalóan a tüntetők kiiktatása volt a 48 millió forintból megvalósuló szobor-projekt célja. A kitelepítést másnap az ellenzéki politikusok részvételével is támogatott spontán demonstráció követte, a tüntetők alapvető jogaik korlátozása miatt feljelentést tettek.

A történet azonban itt nem ért véget. Ugyanis az már kevésbé kapott visszhangot, hogy végül – a saját bevallásuk szerint – erőszakkal és jogtalanul kitoloncolt tüntetőket is feljelentette a hatóság:

„Gyülekezési joggal való visszaélés miatt indított eljárást a rendőrség a pénteken 11 órakor kezdődött demonstráció szervezője ellen - közölte a rendőrség péntek este.” – [origo]

Majd ezt követően a némileg zavaros és több sebből vérző eljárást a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői szentesítettek az eheti parlamenti ülésszak alatt, lehetetlenné téve, hogy az LMP és az MSZP politikusai a parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága elé vigyék az ügyet:

„Az MSZP az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság következő ülésén ismét javasolni fogja, tűzzék napirendre: mi vezetett ahhoz, hogy az előző héten “erőszakkal eltávolították” a köztelevízió székháza elől az ott jogszerűen demonstrálókat – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Lendvai Ildikó és Mandur László. ... Hangsúlyozták, hogy a kormánypárti többség, valamint a Jobbik mindkét bizottságban leszavazta, hogy napirendre tűzzék az indítványt. A kulturális bizottság elnöke egyúttal bejelentette, hogy az MTVA vezérigazgatója írásban ad majd tájékoztatást a történtekről, amit a bizottság tagjaihoz eljuttat – teszik hozzá.” – Gépnarancs az MTI nyomán

A helyzet komikumának feloldását akár a hétfői ülésnap egy freudi elszólásában a diktatúrákkal kokettáló kormányfő szavaiban is kereshetnénk:

„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát.” – Orbán Viktor a parlamentben hétfőn, index

A libanoni jelölt

Azonban a találgatások helyett a valóság sokkal adekvátabb válaszokkal szolgált még a keddi nap folyamán. Ekkor történt ugyanis, hogy Orbán Viktor kormányfő Libanont jelölte meg – új keleti gazdasági partnerországon túl – a demokratikus értékrendek megvalósulásának egy mintapéldájaként, illetve a kormány számára iránymutató példaként, ha külpolitikai törekvésekről van szó:

„A magyar kormány különösen értékesnek tartja azt a demokratikus politikai gyakorlatot, amelyet Libanonnak sikerült kialakítania - mondta Orbán.

Libanon ugyanis egy rendkívül bonyolult helyzetben európai mércével mérve is teljesen demokratikus, a vallás- és szólásszabadságot, valamint az emberi jogokat mélyen tisztelő politikai rendszert hozott létre - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a magyar kabinet külpolitikai tervei és a libanoni kormányzat elgondolásai között teljes a véleményazonosság.” – hvg.

De mi is tudható mostanában Libanonról?

„Harcok törtek ki Libanon fővárosában, Bejrútban azután, hogy vasárnap eltemették a pénteki bombamerénylet nyolc halálos áldozatát, köztük Viszam al-Haszan tábornokot, a libanoni belbiztonsági erők hírszerzési főnökét – írja a BBC. A tüntetők Nadzsib Mikat miniszterelnök hivatalát rohanták le, lemondásra szólítva a kormányfőt. A rohamrendőrök figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal próbálják szétoszlatni őket. Mikat korábban felajánlotta a lemondását a merénylet miatt, de jelezte, ha a nemzet érdeke úgy kívánja, akkor marad.” – nol.hu, október 21.

A mostani zavargások hátterét az adja egyébként, hogy az ellenzék szerint a saját felekezetét és országát a szíriai rezsim befolyása alá vető Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnök okolható az ellenzék egyik kulcsfiguráját is érintő bombatámadás miatt.  

A szunniták a szíriai ellenzéki felkelőket, a síták pedig a szíriai rezsimet támogatják az országban, szakértők a polgárháború gyors importjától tartanak. Libanon egyébként már hosszabb ideje a káosz szélén táncol:

„Libanonban napok óta rendkívül feszült a helyzet az egymással szembenálló felekezetek közötti összetűzések miatt. A szíriai ellenzéket támogató helyi szunnita vallási vezetők lelövése miatt komoly összecsapások voltak vasárnap.

Bejrútban a szíriai rezsimet támogató és a közel-keleti arab országban zajló népfelkeléssel rokonszenvező pártok tagjai csaptak össze. A vasárnap éjszakai összetűzésnek legkevesebb két halottja és 18 sebesültje van - jelentette a libanoni nemzeti hírügynökség.” – [origo], május 21.

FSA_checkpoint.jpgTovábbi adalék, hogy a kissebségeket érintő bánásmód, vagy a jogbiztonság sem erős oldala Libanonnak. Augusztusban például az váltott ki heves tiltakozást, hogy egy moziból 36 férfit vittek el anális vizsgálatra, mert feltételezték (!), hogy melegek. A homoszexualitást egyébként az ország börtönbüntetéssel sújtja. Szintén augusztusban emelte fel a szavát Szabó Máté ombudsman, hogy a hatóságok segítsége híján a Libanonba csempészett (!) magyar gyerekeket magánnyomozók és civil szervezetek segítségével kellett visszaszerezni. Ez alapján minimum nehéz megérteni, hogy miért is kéne az országot a magyar miniszterelnöknek példaértékűnek tekintenie.

Fegyvereket Szíriának!

Az eddigiekből két következtetést vonhatunk le:

         1. A miniszterelnök ismét nem hallgatta meg a külügyesek véleményét az üggyel kapcsolatban.

         2. Meghallgatta, és tetszett neki.

Azonban a keddi nap utolsó fordulatát még ennek tükrében is nehéz megérteni. Ugyanis egy orosz hírtelevíziónak nyilatkozó egyiptomi üzletember szavai alapján felvetődött, hogy elkezdtünk beleavatkozni a szíriai/libanoni helyzetbe:

„A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió hétfői riportjában egy egyiptomi üzletember állítása szerint bolgár és magyar cégek török vállalatoknak adnak el fegyvereket, amelyeket azok egyebek mellett a szíriai ellenzéki hadseregnek továbbítanak.” – hvg.

Természetesen a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium kedden mindezt cáfolta:

„Magyarországról nem kerülhettek fegyverek Törökországon keresztül Szíriába - közölte a Külügyminisztérium (KüM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden. Magyarország a szíriai válsággal kapcsolatban határozottan kiáll minden fórumon az erőszak mielőbbi beszüntetése mellett és támogatja az ENSZ és az Arab Liga közös megbízottjának, Lahdar Brahiminek a tevékenységét, amelynek célja a vérontás megállítása és a békés rendezés elérése Szíriában - közölte a két minisztérium.” – hvg, ugyanott.

Reméljük, a minisztériumoknak van igazuk és nem egy újabb „baltás gyilkos diplomáciai projekt” zajlik a keleti nyitás égisze alatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2012.11.07. 20:17:18

Na menjünk sorba. A tévés tiltakozással szembeni fellépés kétségkívül nem volt valami elegáns, ez vitán felül áll, de azért gondoljon már bele abba mindenki, mit csinálna, ha egy éve akcióznának mondjuk a háza előtt, a bejáratánál? Tüntetni, demonstrálni továbbra is lehet, csak pár méterrel arrébb... A másik egy udvarias diplomáciai szöveg, hasonlókat minden politikus szokott mondani - aki komoly jelentőséget tulajdonít neki, vagy lökött, vagy annak tetteti magát. Hanem a harmadik dolog érdekes. Megérne egy kivizsgálást. Azt is el tudom képzelni, hogy provokációról van szó, azt is, hogy valami hülye tényleg fegyvereket szállít oda. Erre oda kellene figyelni.

Igazságos János 2012.11.07. 20:29:48

@Sir Galahad: Ehhez miert kellet megvenni egy 48 m Ft-os szobrot, ha erkolcsileg es jogilag ez rendben van. Ne hagyd magad atverni prekoncepciod alapjan.

OkoskaTo:rp 2012.11.07. 20:32:15

@Sir Galahad: Belegondoltam. Lezáratnám az egész Cinege utcát. Vagy "fotókiállítást" rendeznék a Kossuth térre. Műveleti területté nyilvánítanám. Vagy aránytalanul akadályozza a közlekedést. Vagy csak zavarja a városképet. Hülye indokokat mindig lehet találni, de itt az egyik legalapvetőbb alkotmányos jogról van szó, amit _még_ az alaptörvényből sem mertek kiszedni, és tetszik-nem tetszik, illene elviselni. Ha már nekem el kell viselni, hogy a gárdisták kiszorítsák a normális embereket, és ehhez a rendőrök csak asszisztáljanak. varnailaszlo.blog.hu/2012/10/30/avatas_gardistakkal

A fegyverekről pedig fegyverekhez értő blogokban már mindent kiveséztek. Ezt a típust rengeteg helyen gyártották (nálunk is), rengeteg helyre adták már el évekkel ezelőtt is, bárhová eljuthatott bármilyen ország gyártmánya.

különvélemény2 2012.11.07. 20:32:47

Mi is volt a sztori?
Először a felelősök megtalálását követelték:
A felelősöket megrovásban részesítették.

Utána a felelős szerkesztő fejét követelték:
Leváltották a szerkesztőt.

Utána már az MTVA elnökének távozását követelték.

Ha őt felmentették volna (akinek semmi köze sem rálátása nem volt a dologra) mi jönne? Mondjon le orbán? És azután? Mondjon le a Római Pápa?

Hagyjuk már az agitpropot.

2012.11.07. 20:39:45

@Sir Galahad: "..ha egy éve akcióznának mondjuk a háza előtt, a bejáratánál?"
Már ezt most hogy? Az MTVA székháza az a Te házad? A NÉP háza? :))
Ez közterület. Pont. Ha nem tetszik neked amit csinálnak, akkor vedd meg a járda 20 méteres inkriminált szakaszát az I. kerületi Önkormányzattól, és tiltsd ki őket onnan. Vagy menj ki oda, és mond el annak az egy-két szerencsétlennek (szvsz is okafogyott amit csinálnak), hogy a szólásszabadságot szerinted csak meghatározott időpontokban és helyeken gyakorolhatják. Csak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.11.07. 20:46:15

Ezek a tiltakozók cserélődnek, vagy ugyan azok a figurák?

különvélemény2 2012.11.07. 20:46:51

@ericghar:
Egyszerű a képlet, tanulni kell az elődöktől a demokrácia intézményét, és műveleti területté kell alakítani a környéket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.07. 20:49:33

@Sir Galahad: Jó, hát azért a Kossuth tér hónapkon át tartó szétszarása is elég bosszantó volt, mégsem tolták ki a kedves tarsolylemezes antigyurcsányistákat a térről, pedig ugyen Gyurcsány a szemkilövetős böszme.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.07. 20:57:20

@dr. Kóser Malac: A kordonon kívül szartak a tarsolyosok.
És amúgy ki bontott kordonokat törvényellenesen.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 21:07:18

@Sir Galahad: Kedves Galahad! A tüntetők eltávolításával és az utána következő kommunikációval az a baj, hogy lépésről-lépésre készíti elő az általános jogok megnyirbálását. Most csak az utca másik oldaláig rugdosták őket, meg kicsit beperelték, meg szobrot építettek a helyükre, minek érzelgősködni? Nem ez nem így működik. Ha a közmédia nem pártirányítás alatt állna "mindig kellemes hírekkel" akkor nem kéne ott tüntetniük. Jogtalanul távolították el őket, hiszen nem követték a szabályos eljárást az építkezés megkezdése előtt. Ráadásul eddig minden általános korlátozást, megszorítást a kormánypártok a hirtelen frontális támadás, visszakozás, kozmetikázás taktikájával vezetett be végül lépésről lépésre, így az általános szabadságjogok korlátozása esetében ennek kifutását nem szabad megvárni. A második téma esetében nem hiszem, hogy egy miniszterelnök mindegy, hogy mit beszél. A diplomácia nem így működik. Főleg szerintem egy Fideszes politikus esetében kevés a védekezés, hogy csak retorikáról van szó, így Őszöd után. Ráadásul vagy tényleg komolyan mondta, vagy tájékozatlan volt, vagy felelőtlen. Melyik a rosszabb? Hová vezet a felelőtlen politizálás? A harmadikban egyet értünk.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 21:19:20

@különvélemény2: Kedves különvélemény! Volt a Lomnici-ügy során egy kiszivárgott levél, melyben úgy en bloc a főnökség és egy titokzatos Személyes adat úr felelőssége is felmerült: "»Most mondta a főnök a telefonba, hogy ennek így kell lennie. Oldd meg! Nem emlékszel Személyes adat temetésére? Amikor a köztársasági elnök karon fogva érkezett meg a temetésre Lomnicivel és ez vágóképben lement a délutáni Híradóban? Személyes adat sikítófrászt kapott és zengett a folyosó, úgy üvöltött, hogy szedjék ki azt az embert a Híradójából." index.hu/kultur/media/2012/01/30/huzzal_zsakot_a_lomnici_fejere/ Szóval az MTVA vezetőjének távozását követelni annyira nem tűnik túlzónak, hiszen valaki felel azért, hogy ez a nagyszerű stáb így működött. Főleg, hogy Papp Dániel úgy lett hírműsorszerkesztő, hogy felmentsék a Lomnici-ügy miatt, hogy előtte a Bandit-ügy miatt mentették fel...

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 21:20:15

@dr. Kóser Malac: Váltva vannak a helyszínen tavaly december 10-e óta

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.07. 21:20:44

Libanon, mint példa??
Kedves Vezetőnek nagyon elmentek otthonról! Szedni kéne a bogyókat, mert ide vezet a dolog...

2012.11.07. 21:24:42

@ormány triktor: Pedig nekem úgy rémlik, hogy pont abból lett a balhé 23-án, hogy kitolták őket a térről. Meg úgy rémlik, hogy a legfelsőbb bíróság megállapította, hogy ez jogellenesen történt.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 21:29:26

Egyébként egy friss hír: a közmédia most vesz fel 63 milliárd hitelt a székház és a gyártóbázis megvásárlására. Még szerencse, hogy korábban épp azzal mentették a szoborépítést, hogy az nem az adófizetők pénzéből megy, hanem reklámbevételből - ami persze már akkor sem állta meg a helyét, hiszen a céget állami forrásból finanszírozzák nagyobbrészt. De végül is ez tényleg aprópénz a 63 milliárdhoz képest, de semmi gond ha gáz lesz majd a kormány kiváltja őket úgy is: www.origo.hu/itthon/20121107-63-milliard-forint-hitelt-vesz-fel-az-mtva-a-gyartobazisa.html

különvélemény2 2012.11.07. 21:47:04

@Komjaga: "Egyébként egy friss hír: a közmédia most vesz fel 63 milliárd hitelt a székház és a gyártóbázis megvásárlására."

Ez az a székház, amit az állam épített és beköltözés előtt eladott a bajnai féle wallis leánynak tuti bérlővel?

2012.11.07. 21:56:57

@ormány triktor: Ó, tényleg? Akkor hogy döntött a bíróság? Röviden ismertethetnéd az ítéletet, gondolom, a kisujjadban van. És nem tolták ki őket? Tán még most is ott vannak, ugye?

Olvass utána, ha nem túl megerőltető!

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.11.07. 22:03:52

Orbán nem államfő, javítsátok!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.07. 22:12:53

Bóvli kormány, bóvli ország, az összes büntetés és közutálat Orbán miatt szól az országnak.

Fidesz majmok nem kéne ezen csodálkozni!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.07. 22:23:08

@politologus: Ki tudja, lehet, hogy már jól tudják...

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 22:28:28

@politologus: bocs az elütésért, kösz, hogy szóltál, de csak nyugtával dicsérd a napot :D

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 22:33:11

@különvélemény2: A jelen-centrikus probléma a következőképpen hangzik: most, amikor a BKV bármikor bedőlhet, nincs pénz a tanárok béreire, et cetera, et cetera erre kell költenünk?

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.07. 22:35:59

@Komjaga: mi az az egy a harmadikban, amit értetek? Mert egyetérteni egy szó! ;-)

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.07. 22:50:21

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Abban értünk egyet Gallahaddel, hogy ahelyett, hogy bagatellizáljuk az esetleges szíriai fegyverszállításokat inkább ki kéne vizsgálni a történetet, hiszen valódi biztonsági kockázatot is jelenthet.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.07. 23:07:24

A megszokott jó színvonalú írás.
Köszönet érte!
Az egykor híres magyar hadiipari kapacitás újraélesztését jelölte meg korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter az egyik elérendő célként. A szaktárca vezetője több nyilatkozatában is arról beszélt, hogy az előző szocialista vezetés a hadiipart „teljesen leépítette”, holott bizonyos területeken Magyarország akár vezető szerepre is szert tehet, ami gazdaságélénkítő hatásával „akár az államadósságot is csökkentheti”.
[...]
Hende Csaba nemrég a magyar hadiipar jövője letéteményesének nevezte a Rábát, és kilátásba helyezte, hogy újabb többmilliárdos járműmegrendelést készül adni a cégnek. Ennek részleteiről azonban egyelőre semmit nem tudni.
[...]
A lehetséges területek között a dokumentum a hadielektronikát jelöli meg egyik példaként. Ötvenmilliárdos megrendelést és egy tízéves programot remélnek a Líbiában, Szíriában működő – még a nyolcvanas években eladott, de csúcsminőségűnek számító – rádióelektronikai rendszerek esetleges újraszervezése, működtetése és karbantartása kapcsán.

nol.hu/belfold/20120228-hadik-tervvel_az_adossag_ellen

Üdvözlettel: j

2012.11.08. 00:01:51

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kissé fáradt vagyok, hogy utánanézzek, de a Viktor második uralkodása alatt akit megdícsért, még mind belebukott. Eddig Oroszország és Kína úszta csak meg.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.08. 01:12:48

@Komjaga:
"...nyugtával dicsérd a napot" Csak óvatosan, mert erről ez jutott eszembe:
Na, nem azért, hogy kötekedjek, de az adóhatóság a nyugtaadási kötelezettség teljesítésének elmulasztását súlyosan bünteti.
Tehát: nem mindegy, hogy nyugtával, vagy a nélkül dicsérsz bármit is. A nap ugyanis folyamatos szolgáltatást nyújt, innen a mondás: napról, napra, vagy például azért van a naptár is, hogy el ne tévedjünk az időben. A föld - adójogilag - a Nap Kft. alvállalkozója, és az a feladata, hogy pontos időtartam alatt tegye lehetővé a napok nyilvántartását. Mulasztásait ingyenesen pótlékként veszik figyelembe szökőév számítással.

medium size devil 2012.11.08. 02:40:02

@különvélemény2: igen, ez itt az. csak a blogíró korrektül nem tette hozzá a bérlet mennyivel drágább akárhány év alatt.

medium size devil 2012.11.08. 02:56:53

@Komjaga:" A jelen-centrikus probléma a következőképpen hangzik: most, amikor a BKV bármikor bedőlhet, nincs pénz a tanárok béreire, et cetera, et cetera erre kell költenünk?"
a jelen- és jövőcentrikus válasz: igen, erre - és nem bérleti díjra. tudtommal ugyanis nem ingatlanlízingról van szó. az MTV fizethetne a végtelenségig de sose lesz övé az objektum. a bérleti díjból pedig jut a bajnait futtató wallis, mszp, stb. érdekköröknek is akik éppen a kormány megbuktatásán dolgoznak. úgy gondolom a fidesz nem teljesen hülye, tudják mit csinálnak.

tommygun 2012.11.08. 03:36:09

"Szintén augusztusban emelte fel a szavát Szabó Máté ombudsman, hogy a hatóságok segítsége híján a Libanonba csempészett (!) magyar gyerekeket magánnyomozók és civil szervezetek segítségével kellett visszaszerezni."

Ebben nem látok problémát. Így jár az a kurva aki egy arabbal összefekszik.

kirsten 2012.11.08. 07:14:36

@különvélemény2: Igen mondjon le orbán. Már annyi szemétséget csinált ő és az egész bandája, hogy nagyon időszerű lenne a távozásuk. Egyébként emlékezzünk Jeszenszky fegyver eladására a dél-szláv háború idején.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 08:38:01

"1. A miniszterelnök ismét nem hallgatta meg a külügyesek véleményét az üggyel kapcsolatban."

történt valaha ennek az ellenkezője?!

fuhur 2012.11.08. 09:00:18

Benn van a cikkben minden az okokról csak megfelelő sorrendbe kell tenni a mondatokat:

" libanoni miniszterelnök okolható az ellenzék egyik kulcsfiguráját is érintő bombatámadás miatt. "

" 2. Meghallgatta, és tetszett neki."

„A magyar kormány különösen értékesnek tartja azt a demokratikus politikai gyakorlatot, amelyet Libanonnak sikerült kialakítania - mondta Orbán."

Sir Galahad 2012.11.08. 09:13:31

Minden reagálónak üzenem: természetesen nem azt mondom, hogy a tiltakozóknak nincs joguk demonstrálni, csak azt nem értem, miért baj az, hogy most pár méterrel arrébb kellett menniük? Emlékszem, amikor a nagy Gyurcsány-ellenes tüntetések voltak, a mi kisvárosunkban a helyi polgármester háza elé mentek tüntetni, merthogy MSZP-s. Amúgy én sem szimpatizáltam vele, de ostobaságnak tartottam, hogy ott fesztiváloznak a kapuja előtt - tüntethettek volna a főtéren, vagy mittudoménhol is, ahol még látják is őket. Ez a véleményem erről az esetről is.

komplikato 2012.11.08. 11:12:47

@Sir Galahad: "csak azt nem értem, miért baj az, hogy most pár méterrel arrébb kellett menniük?"

Még mindig csak az az apróság, hogy hatóságoknak az van hazudva ez egy új demonstráció és mert nincs bejelentve, feljelentették őket. Más nagyobb probléma nincs is ezzel. De ez benne van az alap cikkben és több tucat ember leírta ...

RSS

táblácska

"Ez a kis magyar világ itt háborog: fekete, csúnya felhők kavarodnak rája. Aki nem csupán arra termett, hogy egy számmal növelje a születési és halálstatisztikát: most nem alkudhat. Harcol, ahogy tud. Kezeli a viharágyút a butaság, sötétség ránk tornyosodó felhői ellen." - Ady Endre

FB

propeller+blogroll (fck bloghu)

Kapcsolat

Kapcsolat

Amennyiben bármilyen építő/romboló megjegyzésed, ötleted, információd volna, nyugodtan írj a szabotázs e-mail címére.

süti beállítások módosítása